Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA EN ZIMBABWE
23 dagen - v.a. €3 395 Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA EN ZIMBABWE

BOTSWANA

Bagage - belangrijke info m.b.t afmetingen!

Bij elke reis staat er op de reispagina onder het kopje accommodatie en vervoer genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is. 
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.

Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee. 

Indien je een internationale reis gaat maken, dan reis je met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x60x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas. 

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk)-Afrika ?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel  via-  Zuid Afrika gaat.

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je uitgekozen reis past.

 >> Ga je alléén naar het land Zuid Afrika :

·         Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.

·         De optionele excursies betaal je in Zuidafrikaanse Rand.

·         Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

·         Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nl. ook in de overige landen betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en meenemen (we raden rond de 300-400 USD aan om mee te nemen). 

·         Excursies betaal je in Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard (excursies vanuit Swakopmund of Vic Falls). Excursies in Botswana zijn het beste in dollars te betalen, en in Zimbabwe worden alleen dollars geaccepteerd.

·         De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars (cash).

 - Tegenwoordig kun je veelal ook met pin en creditcard betalen in Zuid-Afrika en Namibië. In Botswana accepteren ze ook op veel plaatsen een creditcard. 


>> Ga je met een internationale reis mee :

Geld :

A Voor Botswana haal je het beste wat Zuidafrikaanse Randen uit de automaat  op het vliegveld bij aankomst.  Als jullie in Botswana aankomen gaan jullie naar een geldautomaat en kun je Botswaanse Pula's uit de geldautomaat halen voor de rest van de reis.

B Voor Zimbabwe/Zambia neem je US dollars mee.

C In Namibië haal je Namibië Dollars uit de geldautomaat in Windhoek.

      De excursies :

A In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt

B In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars(of met een creditcard).

C In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars (of met een creditcard).

       De visa betaal je in :

A In Botswana n.v.t.

B In Zimbabwe/Zambia koop je het visum in ter plaatse en dit betaal je in US dollars

C In Namibië n.v.t.

Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.

Wat zijn de hoogtepunten van een reis naar Botswana?

De Okavango Delta is Afrika's grootste inlandse waterdelta. Het water verdwijnt in de grond nadat het zich over een groot gebied verspreid heeft. Van bovenaf gezien ziet de Okavango eruit als een gigantische hand met een arm die ten zuidoosten uit de Kalahari steekt.

Je bezoekt een van de mooiste wildparken: het Chobe N.P. Aan de oevers van de rivier vind je grote concentraties wild zoals impala's, buffels,olifanten, waterbokken en puku, een antilopensoort die zich nergens anders beter laat spotten dan in dit gebied.

Heb ik inentingen nodig voor Botswana?

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
Je kiest voor vaccineren bij jou thuis…
Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD!
Voor de reizigers die in Belgie wonen verwijst Koning Aap voor de meest correcte en up to date informatie naar de huisarts en naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902/ 88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Zie je veel wild in Botswana?

In Botswana zie je veel wild o.a. in het National Park Chobe. 

Hoe zwaar is deze Botswana groepsreis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange afstanden.

Is het mogelijk om deze groepsreis te verlengen?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50 per boeking in rekening. Ook kunnen er  meerkosten voor de vlucht bijkomen, een transfer van het vliegveld naar het 1ste hotelen/of  extra hotelnachten. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast. 

Wat is de beste reistijd voor Botswana?

Botswana ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Botswana heeft een subtropisch klimaat en hoort samen met Namibië tot de droogste landen van Zuidelijk Afrika. De regenval varieert van 200mm in het zuidwesten tot 650 mm in het noorden. In de zomer, van november tot en met maart, valt de meeste neerslag. De schaarse 'pula' (regen) is zo belangrijk dat Botswana haar geldeenheid er naar heeft vernoemd. In de winter, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen in Botswana hoog zijn en de nachten koud. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn in de maanden april/mei en september/oktober minder extreem dan in de zomer.

Welk vervoermiddel wordt er gebruikt in Botswana?

Gedurende de rondreis hebben we de beschikking over een overlandtruck, waarmee we ook op safari gaan in een aantal van de parken. 
De internationale reizen worden ook met een truck uitgevoerd.

Over de truck:
1. Achterin de truck zijn lockers. De vakken zijn 35x35x79 cm. Daarom moet de tas aan deze maten voldoen. Een tas op wielen kan prima zijn! Een koffer past dus niet.
De trucks van de international reizen hebben ook lockers en deze afmetingen zijn 40 x 60 x 90 cm.
2. De truck is voorzien van 'busstoelen'. Hoewel de stoelen níet verstelbaar zijn, zitten ze toch comfortabel.
3. De truck heeft kampeerstoeltjes en een tafel bij zich. Op langere trajecten kan er onderweg bij de truck gelunched worden en bij de kampeerreizen wordt er bij de truck gekookt want er is ook keukenmateriaal aanwezig.
4. Een truck is een ruim vervoermiddel, er is veel bewegingsvrijheid, er is veel ruimte om te fotograferen.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Botswana?

De reisbegeleiders spreken Afrikaans en Engels.

Heb ik een visum nodig voor Botswana?

Reizigers die Zuid Afrika, Botswana, Zambia en Zimbabwe willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst.

Voor Botswana (en Namibie en Zuid Afrika) heb je geen visum nodig.

Voor Zimbabwe en Zambia heb je wel een visum nodig. Deze koop je aan de grens en betaal je in US Dollars (gepast).

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij d

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren.  Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.

Voor de internationale reizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel een lakenzak en een goede zaklamp(hoofdlamp). Tenten en veldbedden zijn aanwezig.

Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan.  Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg,maar het is  niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja, in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.

NAMIBIË

Heb ik inentingen nodig voor Namibië?

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Je kiest voor vaccineren bij jou thuis…

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD.

Voor de reizigers die in Belgie wonen verwijst Koning Aap voor de meest correcte en up to date informatie naar de huisarts en naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Bagage - belangrijke info m.b.t afmetingen!

Bij elke reis staat er op de reispagina onder het kopje accommodatie en vervoer genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is. 
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.

Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee. 

Indien je een internationale reis gaat maken, dan reis je met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x60x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas. 

Wat zijn de hoogtepunten van een reis naar Namibië?

Namibië kent verschillende hoogtepunten die vooral in de schitterende natuur liggen. Prachtig is het gebied bij Sesriem met de Sossusvlei en Dead Vlei. Maar ook de Fish River Canyon en de Skeleton Coast zijn bijzonder. Het Etosha Nationaal Park herbergt een enorme zoutpan waar grote kuddes wilde dieren in rondtrekken.

Zie je veel wild in Namibië?

Ja zeker. Behalve in het natuurreservaat  Etosha N.P.  zie je ook wel wild onderweg. Er lopen oryxen door de zandduinen van Sossusvlei, giraffen zebra's, springbokken en andere dieren langs de kant van de weg.

Wat is de beste periode om het wild te zien in Namibië?

In Namibië zie je het hele jaar door wild. In de regenperiode (november-maart) zie je minder wild in Etosha N.P. omdat de dieren dan meer verspreid zijn en je ze moeilijker kan zien.

Hoe zwaar is deze Namibië groepsreis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange reisafstanden.

Is het mogelijk om deze groepsreis te verlengen ?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50,- per dossier in rekening. Ook kunnen er meerkosten voor de vlucht bijkomen, een transfer van het vliegveld naar het 1ste hotelen/of  extra hotelnachten. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Namibie ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegengesteld zijn aan die in Nederland. Namibie heeft een subtropisch klimaat en hoort samen met Botswana tot de droogste landen van zuidelijk Afrika. De regenval varieert van 200mm in het zuidwesten tot 650 mm in het noorden. In de zomer, van november tot en met maart, valt de meeste neerslag. In de winter, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen in Namibie hoog zijn en de nachten bitterkoud. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn in de maanden april/mei en september/oktober minder extreem dan in de zomer.

Welk vervoermiddel wordt er gebruikt in Namibië en welke tassen kunnen dan mee?

Gedurende de rondreis hebben we de beschikking over een overlandtruck, waarmee we ook op safari gaan in een aantal van de parken. 
De internationale reizen worden ook met een truck uitgevoerd.

Over de truck:
1. Achterin de truck zijn lockers. De vakken zijn 35x35x79 cm. Daarom moet de tas aan deze maten voldoen. Een tas op wielen kan prima zijn! Een koffer past dus niet.
De trucks van de international reizen hebben ook lockers en deze afmetingen zijn 40 x 60 x 90 cm.
2. De truck is voorzien van 'busstoelen'. Hoewel de stoelen níet verstelbaar zijn, zitten ze toch comfortabel.
3. De truck heeft kampeerstoeltjes en een tafel bij zich. Op langere trajecten kan er onderweg bij de truck gelunched worden en bij de kampeerreizen wordt er bij de truck gekookt want er is ook keukenmateriaal aanwezig.
4. Een truck is een ruim vervoermiddel, er is veel bewegingsvrijheid, er is veel ruimte om te fotograferen

Heb je veel contact met de lokale bevolking in Namibië?

Je komt onderweg regelmatig mensen tegen van de Herero en Ovambo stammen.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Namibië?

De reisbegeleiders in Namibië spreken Afrikaans en Engels.

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk) Afrika ?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel  via-  Zuid Afrika gaat.

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je uitgekozen reis past.

 >> Ga je alléén naar het land Zuid Afrika :

·         Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Vaak kun je betalen met pin en creditkaart ter plaatse. 

·         De optionele excursies betaal je in Zuidafrikaanse Rand.

·         Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

·         Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nl. ook in de overige landen  betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en meenemen.

·         Excursies betaal je in US dollars of Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard.

·         De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars.

 - Tegenwoordig kun je veelal ook met pin en creditcard betalen in Zuid-Afrika en Namibië. In Botswana accepteren ze op veel plaatsen een creditcard. 

>> Ga je met een internationale reis mee :

Geld :

A Voor Botswana haal je het beste wat Zuidafrikaanse Randen uit de automaat  op het vliegveld bij aankomst.  Als jullie in Botswana aankomen gaan jullie naar een geldautomaat en kun je Botswaanse Pula's uit de geldautomaat halen voor de rest van de reis.

B Voor Zimbabwe/Zambia neem je US dollars mee.

C In Namibië haal je Namibië Dollars uit de geldautomaat in Windhoek.

      De excursies :

A In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt

B In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars(of met een creditcard).

C In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars (of met een creditcard).

       De visa betaal je in :

A In Botswana n.v.t.

B In Zimbabwe/Zambia koop je het visum in ter plaatse en dit betaal je in US dollars

C In Namibië n.v.t.

Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.

Heb ik een visum nodig voor Namibie?

Reizigers die Zuid Afrika, Botswana, Zambia en Zimbabwe willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst.

Voor Namibie (en Botswana en Zuid Afrika) heb je geen visum nodig.
Voor Zimbabwe en Zambia heb je wel een visum nodig. Deze koop je aan de grens en betaal je in US Dollars (gepast).

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum voor vertrek  zelf te regelen.

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren.  Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.

Voor de internationale reizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel een lakenzak en een goede zaklamp(hoofdlamp). Tenten en veldbedden zijn aanwezig.

Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan.  Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg,maar het is  niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja, in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.

ZUID-AFRIKA

BELANGRIJKE INFORMTIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN)

LET OP: BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN) NAAR ZUID AFRIKA GELDIG VANAF 1 JUNI 2015

We raden je aan om het tabblad REISDOCUMENTEN goed te bekijken daar er extra documenten nodig zijn om met een kind naar Zuid-Afrika te reizen!


Bagage - belangrijke info m.b.t afmetingen!

Bij elke reis staat er op de reispagina onder het kopje accommodatie en vervoer genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is. 
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie. 

Indien je een hotelrondreis maakt door Zuid-Afrika (en Swaziland en Lesotho) dan adviseren we je om je bagage in een "zachte" reistas mee te nemen, bijvoorbeeld op wieltjes. We adviseren om geen harde koffers mee te nemen tijdens deze reis in verband met beperkte ruimte voor de bagage in de bus. 

Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee. 

Indien je een internationale reis gaat maken, dan reis je met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x60x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas. 

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

We raden aan zo weinig mogelijk mee te nemen. Tijdens de reis kun je een aantal keer kleding (laten) wassen. Bij de meeste airlines mag er 1 stuk bagage worden ingecheckt van maximal 20 kilo en daarnaast nog 1 stuk handbagage van ongeveer 7 kilo. 

Heb ik een visum nodig voor Zuid-Afrika?

Reizigers die Zuid Afrika willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst met 2 lege pagina's naast elkaar.

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassades na te gaan of een visum voor jou  vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf voor vertrek te regelen.

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Zuid Afrika ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegengesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons dus zomer is, is het daar winter en andersom. Zuid-Afrika kent een gematigd klimaat. De regenval is ongelijk verdeeld over het oosten en het (droge) westen. In het zuidwesten van de provincie West-Kaap, een gebied met een mediterraan klimaat, regent het in de winter (juni en juli). Langs de Kaapse zuidkust regent het ook wel in de zomer (november tot maart). In de rest van het land valt tachtig procent van de regen alleen in de zomermaanden. De zomers zijn warm tot heet, de winters droog en gematigd. De oostelijke provincies KwaZulu-Natal, Limpopo en Mpumalanga, waar het Krugerpark ligt, kennen een subtropisch klimaat. In hooggelegen gebieden zoals Lesotho kan het in juli en augustus ‘s nachts vriezen.

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk)-Afrika ?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel  via-  Zuid Afrika gaat.

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je uitgekozen reis past.

 >> Ga je alléén naar het land Zuid Afrika :

·         Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.

·         De optionele excursies betaal je in Zuidafrikaanse Rand.

·         Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

·         Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nl. ook in de overige landen  betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en  meenemen.

·         Excursies betaal je in US dollars of Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard.

·         De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars.

 

>> Ga je met een internationale reis mee :

Geld :

A Voor Botswana haal je het beste wat Zuidafrikaanse Randen uit de automaat  op het vliegveld bij aankomst.  Als jullie in Botswana aankomen gaan jullie naar een geldautomaat en kun je Botswaanse Pula's uit de geldautomaat halen voor de rest van de reis.

B Voor Zimbabwe/Zambia neem je US dollars mee.

C In Namibië haal je Namibië Dollars uit de geldautomaat in Windhoek.

      De excursies :

A In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt

B In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars(of met een creditcard).

C In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars (of met een creditcard).

       De visa betaal je in :

A In Botswana n.v.t.

B In Zimbabwe/Zambia koop je het visum in ter plaatse en dit betaal je in US dollars

C In Namibië n.v.t.

Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.

Welk vervoermiddel wordt er gebruikt in Zuid-Afrika?

De reis Zuid Afrika, Lesotho en Swaziland (reiscode ZAH), de familiereis (hotelreis) Zuid-Afrika en Swaziland (reiscode FZC) en de hotelreis Zuid-Afrika Kaapstad en Tuinroute (reiscode ZZZ) worden uitgevoerd met een (mini)bus. In het Kruger NP kan je een facultatieve excursie met een jeep bijboeken. Ook de 15-daagse reis Zuid Afrika en Swaziland wordt uitgevoerd met een (mini)bus. 

De familiereis (kampeerreis) Zuid-Afrika en Swaziland (reiscode FZB) wordt met een overlandtruck uitgevoerd.

Voor de Zuidelijk Afrika reizen (Namibie, Botswana, Zambia en Zimbabwe) hebben we de beschikking over een overlandtruck waarmee we ook op safari gaan in de parken.

Het is ideaal om per truck te reizen vanwege het goede uitzicht (je zit hoog), er is veel bewegingsruimte en omdat de ramen groot zijn en ver open kunnen, is het geen probleem om te fotograferen. Onderin de truck zijn voorzieningen voor bagage en keukenbenodigdheden. De trucks hebben een busopstelling voor wat betreft de stoelen.

De international kampeereizen die in Zuid Afrika beginnen worden uitgevoerd met een overlandtruck.

Wat is de beste periode om het wild te zien in Zuid-Afrika?

Het hele jaar door is de kans groot om wild te zien. In de winterperiode (juni t/m augustus) is het zien van wild  iets makkelijker, omdat de vegetatie in de parken wat schaarser is. Bovendien verzamelt het wild in de droge periode zich rondom de drinkplaatsen. In ons najaar worden de meeste jonge dieren geboren.

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren.  Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.

Voor de internationale reizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel een lakenzak en een goede zaklamp(hoofdlamp). Tenten en veldbedden zijn aanwezig.

Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan.  Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg,maar het is  niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

Welk schoeisel moet ik meenemen naar Zuid-Afrika?

We raden aan een paar dichte, makkelijk zittende schoenen en een paar sandalen mee te nemen. 

Moet ik een klamboe meenemen naar Zuid-Afrika?

In principe is een klamboe is niet nodig.

Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen naar Zuid-Afrika?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren.  Voor informatie over een wereldstekker kijk je op http://www.wereldstopcontacten.nl/

De gezinsreis door Zuid-Afrika (en Swaziland) van twee weken is een kampeerreis. Daarvoor moet je een slaapzak meenemen. In juli kan het 's nachts behoorijk koud zijn, dus dan is het goed om een warme slaapzak mee te nemen.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Zuid-Afrika?

De reisbegeleiders in Zuid Afrika spreken Afrikaans en  Engels. Het Afrikaans is voor Nederlanstaligen goed te volgen.

Zijn de excursies inbegrepen in deze Zuid-Afrika rondreis?

De optionele excursies zijn niet inbegrepen en kunnen via de reisbegeleider ter plaatse geboekt en betaald worden. 

Is het mogelijk om een Zuid-Afrika rondreis te verlengen ?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard €50,- per dossier in rekening. Ook kunnen er  meerkosten voor de vlucht bijkomen, een transfer van het vliegveld naar het 1ste hotelen/of  extra hotelnachten. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast. 

Hoe zwaar is de Zuid-Afrika groepsreis?

De reizen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange afstanden.

Heb je inentingen nodig voor Zuid-Afrika?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Zuid-Afrika?

Mineraalwater is overal verkrijgbaar in flessen in Zuid Afrika.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja,  in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.

Ik heb een reis uitgekozen met een overland truck, welke tas kan ik dan meenemen?

Op de reispagina bij ‘meer reisinformatie’ en vervolgens ‘accommodatie en vervoer’, kan je opzoeken welk vervoermiddel er bij jouw reis van toepassing is.

*

We raden aan om de baggage in een reistas (met wieltjes) mee te nemen.

Wanneer er bij deze reis een truck wordt gebruikt zijn er achterin de truck lockers.

De minimale afmetingen van deze lockers per persoon zijn 35x 35x79 cm.

Voor de internationmale reizen zijn de lockers van afmeting: 40 x 60 x 90 cm.

ZIMBABWE

Bagage - belangrijke info m.b.t afmetingen!

Bij elke reis staat er op de reispagina onder het kopje accommodatie en vervoer genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is. 
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.

Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee. 

Indien je een internationale reis gaat maken, dan reis je met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x60x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas. 

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk) Afrika ?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel  via-  Zuid Afrika gaat.

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je uitgekozen reis past.

 >> Ga je alléén naar het land Zuid Afrika :

·         Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.

·         De optionele excursies betaal je in Zuidafrikaanse Rand.

·         Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

·         Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nl. ook in de overige landen  betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en  meenemen.

·         Excursies betaal je in US dollars of Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard.

·         De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars.

 

>> Ga je met een internationale reis mee :

Geld :

A Voor Botswana haal je het beste wat Zuidafrikaanse Randen uit de automaat  op het vliegveld bij aankomst.  Als jullie in Botswana aankomen gaan jullie naar een geldautomaat en kun je Botswaanse Pula's uit de geldautomaat halen voor de rest van de reis.

B Voor Zimbabwe/Zambia neem je US dollars mee.

C In Namibië haal je Namibië Dollars uit de geldautomaat in Windhoek.

      De excursies :

A In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt

B In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars(of met een creditcard).

C In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars (of met een creditcard).

       De visa betaal je in :

A In Botswana n.v.t.

B In Zimbabwe/Zambia koop je het visum in ter plaatse en dit betaal je in US dollars

C In Namibië n.v.t.

Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.

Heb ik een visum nodig?

Reizigers die Zuid Afrika, Botswana, Namibie, Zambia en Zimbabwe willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst.

Voor Zimbabwe en Zambia heb je een visum nodig. Deze koop je aan de grens en betaal je in USD. Je dient deze bedragen gepast te betalen.

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum voor vertrek zelf te regelen.

Wat zijn de redenen om naar Zimbabwe te gaan.

De vriendelijke bevolking en prachtige natuur spreken tot de verbeelding. Matopos NP is het park waar de  zwarte neushoorn voorkomt; bovendien is het landschappelijk een mooi park. Cecil Rhodes ligt op het zg. 'Worlds View' begraven, deze plek had hij zelf uitgekozen en was zelfs al sinds eeuwen een magische plek voor de medicijnmannen en vrouwen van de oude stammen.

Zie je veel wild?

Je kunt een optionele excursie maken naar het Rhodes Matopos N.P. Hier kun je lopend op zoek naar de neushoorn! Als de neushoorns in een goede bui zijn, kun je tot op enkele meters afstand komen en ze rustig gade staan. Uiteraard gaat er een lokale gids mee met deze optionele excursie; een ervaring om nooit te vergeten!  

In het park komen ook giraffen, sabelantilopen, elandantilopen, zebra's en steenbokken voor.

Heb ik inentingen nodig voor Zimbabwe?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe zwaar is deze groepsreis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange reisafstanden.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands?

De reisbegeleiders  spreken Afrikaans en Engels.

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren.  Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.

Voor de internationale kampeerreizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel een lakenzak, hoofdkussentje en een goede zaklamp(hoofdlamp). Tenten en veldbedden zijn aanwezig.

Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan.  Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg,maar het is  niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja, in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.

Wat gaan we in Zambia doen?

Zambia staat volop in het teken van avontuur! Je zult de Zambezi rivier verkennen per kano. Je vaart met 2 personen in de kano, en bent per dag meerdere uren onderweg. De tocht begint in Gwabi, waarna je rustig afzakt naar het schitterende Mana Pools Nationaal Park.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.