Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Botswana reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.
Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 90 dagen.
Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).
Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap
Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.
Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Botswana ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Botswana heeft een subtropisch klimaat en hoort samen met Namibië tot de droogste landen van Zuidelijk Afrika. De regenval varieert van 200mm in het zuidwesten tot 650 mm in het noorden. In de zomer, van november tot en met maart, valt de meeste neerslag. De schaarse 'pula' (regen) is zo belangrijk dat Botswana haar geldeenheid er naar heeft vernoemd. In de winter, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen in Botswana hoog zijn en de nachten koud. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn in de maanden april/mei en september/oktober minder extreem dan in de zomer.
Voor de rondreis door Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe en Zambia (Afrika op z'n best-reiscodes ZZK/BZY) geldt:
Tijdens deze reis maken we gebruik van diverse soorten accommodaties. De ene keer zul je in een luxere kamer verblijven de andere keer een eenvoudigere kamer weliswaar altijd met eigen douche en toilet. In de hotels en lodges verblijf je op basis van logies en ontbijt
Tijdens het verblijf in de Okavangodelta is een single kamer niet altijd mogelijk. Deelnemers die bij boeking een single kamer hebben geboekt, delen dan hier de kamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. In Swakopmund maken we gebruik van eenvoudige accommodatie weliswaar met eigen douche en toilet maar eenvoudige kamers.
Het kan voorkomen dat er geen warm water aanwezig is of de elektriciteit uitvalt, hierin verwachten we van onze reizigers enige flexibiliteit. We raden je aan om een zaklamp mee te nemen daar sommige accommodaties gebruik maken van een generator die na 22.00 - 23.00u uitgeschakeld wordt. (met name in Botswana).
Bij de rondreis Botswana (Afrika' best bewaarde geheim-reiscode ZBD/BZD) verblijf je voornamelijk in comfortabele lodges met eigen badkamer. In Maun en de Okavangodelta maak je gebruik van tented lodges. Dit zijn luxe, reeds opgezette safaritenten met eigen badkamer.
Avontuurlijk wordt het tijdens je 5- daagse tocht door het Moremi Game Reserve. De route door het park is bij elke reis anders en hangt af van waar de dieren zich bevinden, weersomstandingheden, overstromingen en meer. Je kampeert 4 nachten op kleine kampeerplekken midden in de natuur en zonder omheining. Een speciaal supportteam reist elke dag voor je uit om de tentjes op te zetten en de volgende ochtend weer af te breken.
Tijdens de rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe (Afrika op z'n best-reiscode ZZK/BZY) reis je in een overland truck met stoelen en/of banken. Omdat er tijdens deze reis regelmatig over onverharde wegen wordt gereisd, is de truck het ideale vervoersmiddel. Door de grootte van de truck en de kwaliteit van de wegen zal er niet zo hard kunnen worden gereden als met een touringbus. Ook kan de truck kan af en toe lawaaiig zijn, maar daar staat wel tegenover dat je hoog zit en een fantastisch uitzicht hebt. Zo heeft ook in de wildparken de truck een groot voordeel.
In de truck zijn kluisjes aanwezig waar de bagage in opgeborgen wordt (afmetingen circa 35x35x79cm). Deze kluisjes zijn niet geschikt voor koffers met een harde buitenkant zoals bijv. een Samsonite koffer. Het is aan te raden om een weekendtas of koffer met zachte buitenkant mee te nemen.
Bij de rondreis Botswana (Afrika's best bewaarde geheim-reiscode ZBD/BZD) maken we gebruik van een zeer comfortabele truckbus. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is. De truck heeft ruime, comfortabele zitplaatsen (met veiligheidsgordels); 2 grote ramen aan de voorkant, wat goed voorwaarts zicht biedt; grote zijwaartse ramen die je naar beneden open kunt schuiven, dit geeft je de mogelijkheid prachtige foto's te maken.
De truckbus beschikt daarnaast over een koelkast en een watertank met 400 liter drinkwater. In het onderste deel van de truck bevindt zich een volledige uitschuifbare keuken. Bij het oplaadstation in de truck kun je onderweg je batterijen opladen
In de truckbus is er voor elke reiziger een kluisje waar de bagage in dient te worden bewaard. De afmetingen van de kluisjes zijn 60 cm hoog x 38 cm breed x 88 cm diep. Het wordt geadviseerd om met een backpack of zachte koffer/tas te reizen. Harde koffers passen niet in de kluisjes.
Tijdens je 5-daagse avontuur in het Moremi Game Reserve reis je in een open 4x4. Tijdens deze dagen reist er een speciaal supportteam mee dat de tenten opzet, afbreekt en alle bagage naar de volgende overnachtingsplek brengt.
Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand
Voor onze reizen naar Botswana is het belangrijk om de maximale afmetingen van jouw rugzak/reistas op te meten. Bij elke reis staat onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje 'Accommodatie en transport' genoemd welk vervoermiddel er voor jouw reis van toepassing is. Met name voor het meenemen van je bagage, in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie want dit is geheel afhankelijk van het vervoermiddel tijdens de reis.
Indien je een rondreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe (Afrika op z'n best) raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee.
Indien je de rondreis Botswana (Afrika's best bewaarde geheim) gaat maken, reis je ook met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 38x60x88 cm diep zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas.
Ja, in de bewoonde gebieden in Botswana zal er in de meeste gevallen bereik zijn. Vraag verdere details over het bereik van jouw mobiele telefoon na bij je telefoonprovider.
Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.
Meer informatie over de zwaarte van de reis kun je terugvinden onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij iedere reis.
Let op de afmetingen van de lockers waar je de bagage in dient op te bergen.
De Okavango Delta is Afrika's grootste inlandse waterdelta. Het water verdwijnt in de grond nadat het zich over een groot gebied verspreid heeft. Van bovenaf gezien ziet de Okavango eruit als een gigantische hand met een arm die ten zuidoosten uit de Kalahari steekt.
Je bezoekt een van de mooiste wildparken: het Chobe N.P. Aan de oevers van de rivier vind je grote concentraties wild zoals impala's, buffels,olifanten, waterbokken en puku, een antilopensoort die zich nergens anders beter laat spotten dan in dit gebied.
Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je (eventueel) via Zuid Afrika gaat.
Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.
Voor het gebruik van een wereldstekker in Botswana verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/
Het is niet nodig om een slaapzak mee te nemen voor Moremi Game Reserve. De slaapzakken en kussens zijn inclusief in de reis en zullen geregeld worden voor de vier nachten in Moremi.
In Botswana zie je veel wild o.a. in het National Park Chobe.
Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis.
Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan.
Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.
Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.
Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.
Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.
Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.
Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.
↦ Bekijk hier de praktische tips
We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Namibië reist moet je paspoort beschikken over tenminste 2 lege visumpagina's tegenover elkaar.
Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf tot maximaal 90 dagen.
Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).
Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap
Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.
Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegengesteld zijn aan die in Nederland. Namibië heeft een subtropisch klimaat en hoort samen met Botswana tot de droogste landen van zuidelijk Afrika. De regenval varieert van 200mm in het zuidwesten tot 650 mm in het noorden. In de zomer, van november tot en met maart, valt de meeste neerslag. In de winter, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen in Namibie hoog zijn en de nachten bitterkoud. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn in de maanden april/mei en september/oktober minder extreem dan in de zomer.
Tijdens onze Zuidelijk Afrika reis maken we gebruik van diverse soorten accommodaties. De ene keer zal je in een luxere kamer verblijven en de andere keer in een eenvoudigere kamer maar wel altijd met eigen douche en toilet.
Tijdens de 14-daagse internationale groepsreis overnacht je in 2-persoonstenten, die je zelf opzet en ik Windhoek en Swakopmund in hotels.
Per reis vind je bij het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.
Tijdens de 14-daagse internationale groepsreis maken we gebruik van een overlandtruck. De truck heeft ruime, comfortabele zitplaatsen (met veiligheidsgordels); 2 grote ramen aan de voorkant, wat goed voorwaarts zicht biedt; grote zijwaartse ramen die je naar beneden open kunt schuiven, dit geeft je de mogelijkheid prachtige foto's te maken.
In de truckbus is er voor elke reiziger een kluisje waar de bagage in dient te worden bewaard. De afmetingen van de kluisjes zijn 60 cm hoog x 38 cm breed x 88 cm diep. Het wordt geadviseerd om met een backpack of zachte koffer/tas te reizen. Harde koffers passen niet in de kluisjes.
Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derden moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.
Het is zeker mogelijk om in Namibië vegetarisch te eten. Het eten is vrij westers en in restaurants kun je zelf kiezen vanaf de menukaart.
Bij de internationale reis doet de reisbegeleider de boodschappen en kookt. Dieet wensen kun je aan de reisbegeleider doorgeven.
Voor het gebruik van een wereldstekker in Namibië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt www.wereldstopcontacten.nl/
Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. .
Hier enkele do’s & don’t's die je als richtlijn kunt gebruiken.
Bij iedere reis staat er onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje 'Accommodatie en vervoer' genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is.
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.
Indien je de 23-daagse hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee.
Ga je de 14-daagse internationale groepsreis maken, dan dien je rekening te houden met kluisjes, waar je bagage in moet, van 60x38x88 cm. Een koffer past hier niet in; neem een reistas mee.
In de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider. De meeste lodges en hostels hebben Wifi, is het niet op de kamer dan wel in de lobby. In grotere plaatsen als Windhoek, Swakopmund en Opuwo vind je internetcafés.
Kijk ook het tabblad 'Accommodaties' voor meer informatie.
Meer informatie over de zwaarte van de reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'.
Vink op het boekingsformulier aan dat je er voor kiest om afwijkend van de groep te willen vliegen en geef dan je wensen aan. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast.
Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je (eventueel) via Zuid Afrika gaat.
De excursies:
1) In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt.
2) In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars (of met een creditcard).
3) In Namibië betaal je de excursies in Namibian of US Dollars (of met een creditcard).
Visa
1) In Botswana n.v.t.
2) In Zimbabwe/Zambia koop je het visum ter plaatse aan de grens en dit betaal je in US dollars.
3) In Namibië n.v.t.
Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te kunnen halen.
Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis.
Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan.
Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.
Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.
Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.
Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.
Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.
Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.
↦ Bekijk hier de praktische tips
We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal 30 dagen geldig is. Als je naar Zuid-Afrika reist moet je paspoort beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar.
Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 90 dagen.
Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).
Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap
Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.
Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
Reizen met minderjarige kinderen:
Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag je gemeente naar een meertalig geboortecertificaat. Dit document is noodzakelijk wanneer je reist met kinderen onder de 18 jaar.
Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
We overnachten tijdens de reis in verschillende soorten accommodaties; de ene keer eenvoudiger, de andere keer luxer. In elke accommodatie heb je de beschikking over eigen sanitair. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.
Meer informatie over de accommodaties vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' en dan klikken op 'Accommodatie en transport'. Voor foto's kun je terecht onder het tabblad 'Accommodaties' bij jouw reis.
Al onze (familie)reizen door Zuid Afrika (en Eswatini en Lesotho) worden uitgevoerd met een (mini)bus. In het Kruger NP kan je een facultatieve excursie met een jeep bijboeken.
Voor de Zuidelijk Afrika reis, die in Zuid-Afrika begint en vervolgens doorreist naar Namibie, Botswana en Zimbabwe hebben we de beschikking over een overlandtruck waarmee we ook op safari gaan in de parken.
De 20-daagse rondreis Botswana, Zimbabwe en Zuid Afrika, die in Zuid Afrika begint en eindigt, wordt uitgevoerd met een overlandtruck.
Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Zuid-Afrika vind je bij iedere reis onder het tabblad 'Meer reisinfo' en dan bij "Accommodatie en transport".
Bij elke reis staat er onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje 'Accommodatie en transport' genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is.
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.
Indien je een hotelrondreis maakt door Zuid-Afrika (Eswatni en Lesotho) dan adviseren we je om je bagage in een "zachte" reistas mee te nemen, bijvoorbeeld op wieltjes. We adviseren om geen harde koffers mee te nemen tijdens deze reis in verband met beperkte ruimte voor de bagage in de bus.
Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee.
Indien je de 2-daagse rondreis Botswana, Zimbabwe en Zuid Afrika gaat maken, dan reis je met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x60x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas. Er hoeft geen slaapzak of lakenzak meegenomen te worden. Bedlinnen wordt geregeld.
Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.
Ja, in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details over het bereik van jouw mobiele telefoon na bij je telefoonprovider.
Over de aanwezigheid van Wifi in de hotels/op de campsites raadpleeg het tabblad 'Accommodaties' bij iedere reis.
Voor de optionele excursies waarbij we gebruik maken van 4x4 jeeps tijdens de game-drives, worden kinderen onder de 6 jaar niet toegelaten. Dit is de wetgeving voor de nationale parken in Zuid-Afrika.
Voor de game drives met onze eigen bus is dit echter geen probleem en mogen kinderen onder de 6 jaar wel mee op game-drive.
Onze geadviseerde minimum leeftijd voor kinderen op deze reizen is dan ook vanaf 6 jaar.
Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je via Zuid Afrika gaat.
. In Zuid Afrika kun je op vele plaatsen geld uit de automaat halen. Je betaalt veelal contant maar soms is een betaling met een creditcard ook mogelijk.
Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.
Zuid Afrikanen zijn echte vleeseters, desalniettemin kan je tegenwoordig op steeds meer plekken goed vegetarisch eten. Je zult meestal eten in een restaurant, waar je van de kaart kunt kiezen. Ook zal er regelmatig een buffet zijn.
Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren. Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack. Het is noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid. Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage), paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek. Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee. Daarnaast is muggenspray/creme met een hoge DEET factor zeker aan te raden.
Qua schoenen raden we aan een paar dichte, makkelijk zittende schoenen en een paar sandalen mee te nemen.
Voor de 20-daagse rondreis Botswana hoef je geen slaapzak of lakenzak en kussen mee te nemen. Wel een goede zaklamp (hoofdlamp). Er wordt een aantal nachten gekampeerd en dan zijn tenten en veldbedden aanwezig.
Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg, maar het is niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.
De optionele excursies zijn niet inbegrepen en kunnen via de reisbegeleider ter plaatse geboekt en betaald worden. Je betaalt deze excursies in de lokale munteenheid. In Zuid-Afrika is dit de Zuid-Afrikaanse Rand.
Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis.
Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan.
Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.
Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.
Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.
Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.
Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.
Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.
↦ Bekijk hier de praktische tips
We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Zimbabwe reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.
Visum:
Voor deze reisbestemming hoef je voor vertrek geen visum te regelen. Aan de grens of op de luchthaven ontvang je een visum met een geldigheid van 30 dagen. Je betaalt de visumkosten (ongeveer 30 USD) bij aankomst in Zimbabwe.
Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).
Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap
Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen..
Het grootste deel van Zimbabwe ligt op een hoogte van meer dan 900 meter waardoor de temperaturen gematigd zijn. In de winter, van mei tot en met september, zijn de temperaturen overdag aangenaam terwijl de nachten koud kunnen zijn. Normaal gesproken regent het dan niet of nauwelijks. De beste tijd om in Zimbabwe wild te zien is ‘s winters omdat het gras dan laag staat en het wild, op zoek naar water, zich rondom de dammen verzamelt.
Zomer in Zimbabwe
De zomer, van november tot en met april, is warm en nat. Regen kan dan in grote hoeveelheden uit de hemel vallen en dagenlang aanhouden. De zomer heeft, wat de safari betreft, als voordeel dat dan de meeste jongen geboren worden. Ook de Victoria-watervallen zijn in die tijd het mooist. Het laagveld en de Zambezi-vallei zijn warm en vochtig. De meeste regen valt daar in korte stortbuien in de maanden november tot en met maart.
Tijdens de rondreis Zuid Afrika, Namibie, Botswana en Zimbabwe maken we gebruik van diverse soorten accommodaties. De ene keer zul je in een luxere kamer verblijven, de andere keer in een eenvoudigere kamer; weliswaar altijd met eigen douche en toilet.
Per reis vind je bij het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.
Tijdens de 20-daagse rondreis Botswana, Zimbabwe en Zuid Afrika (Afrika's best bewaarde geheim) verblijf je voornamelijk in comfortabele lodges met eigen badkamer. In Maun en de Okavangodelta maak je gebruik van tented lodges. Dit zijn luxe, reeds opgezette safaritenten met eigen badkamer.
Tijdens je 5- daagse tocht door het Moremi Game Reserve kampeer je 4 nachten op kleine kampeerplekken midden in de natuur en zonder omheining. Een speciaal supportteam reist elke dag voor je uit om de tentjes op te zetten en de volgende ochtend weer af te breken. Tijdens je verblijf in het Moremi Game Reserve maak je gebruik van een bush toilet (een gat in de grond met een bril erboven en een schep om zand over je boodschap te scheppen) en een bush shower (een grote zak met water die in een boom hangt).
Tijdens de 23-daagse tour reis je in speciaal voor de groep afgehuurde overlandtruck met stoelen en/of banken. In de truck zijn lockers aanwezig waar de bagage in opgeborgen wordt. (afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm) Deze lockers zijn NIET geschikt voor koffers met een harde buitenkant zoals bijv. een Samsonite koffer. Het is aan te raden om een reistas mee te nemen. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is.
Tijdens de 20-daagse reis door Botswana, Zimbabwe en Zuid Afrika (Afrika's best bewaarde geheim) maken we gebruik van een zeer comfortabele overlandtruck. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is. De truck heeft ruime, comfortabele zitplaatsen (met veiligheidsgordels); 2 grote ramen aan de voorkant, wat goed voorwaarts zicht biedt; grote zijwaartse ramen die je naar beneden open kunt schuiven, dit geeft je de mogelijkheid prachtige foto's te maken.
In de truckbus is er voor elke reiziger een kluisje waar de bagage in dient te worden bewaard. De afmetingen van de kluisjes zijn 60x38x88 cm diep. Het wordt geadviseerd om met een backpack of reistas te reizen. Koffers passen niet in de kluisjes.
Reizen door Afrika is een groot avontuur en vraagt soms veel van je geduld, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. In de beschrijving van het dag-tot-dag-programma staat per traject vermeld hoe je reist. Doordat niet alle wegen geasfalteerd zijn, is het risico van een platte band aanwezig. Vanzelfsprekend kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen. De reisbegeleiding zal dan een alternatief regelen.
Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.
Bij elke reis staat er onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje 'accommodatie en vervoer' genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is.
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie.
Bij de 23-daagse hotelreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een locker achterin de truck. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Houd hier rekening mee.
Bij de 20-daagse reis door Botswana, Zimbabwe en Zuid Afrika raden we aan om je bagage mee te nemen in een reistas of rugzak. Je reist met een overlandtruck en je bagage doe je in een kluisje, achterin de truck. Er is 1 kluisje per persoon beschikbaar. De afmetingen van de kluisjes zijn 60x38x88 cm.
In Zimbabwe zijn momenteel drie mobiele telefoonaanbieders actief: Telecel, staatsbedrijf NetOne en Econet; het grootste en meest betrouwbare bedrijf.
Mobiel bellen in Zimbabwe
Zimbabwe beschikt over een mobiel netwerk met dekking in de stedelijke gebieden. Bellen met je mobiel is mogelijk maar ‘roaming’ is niet goedkoop. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Let op: data roaming (internet en e-mail op je buitenlandse nummer) was in Zimbabwe tot voor kort niet mogelijk.
Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke bij een supermarkt of telefoonwinkel een prepaid simkaart kopen. Neem wel je paspoort mee in verband met registratie. Informeer welke provider de beste dekking heeft in de gebieden die je gaat bezoeken. In Zimbabwe zijn drie mobiele telefoonaanbieders actief: Telecel, staatsbedrijf NetOne en Econet, het grootste en doorgaans meest betrouwbare bedrijf. Vanwege de snelle toename van het aantal mobiele aansluitingen zijn veel nummers de laatste jaren veranderd of uitgebreid. Mocht een telefoonnummer steeds onbereikbaar blijven, informeer dan of er onlangs cijfers zijn toegevoegd.
Internet in Zimbabwe
In steden en toeristische plaatsen vind je op bescheiden schaal internetcafés, maar de verbinding is vaak tergend traag. Voor e-mail en whatsapp kun je beter een ‘WiFi hotspot’ opzoeken, in hotels en sommige restaurants en barretjes. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken. Ja, in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.
Meer informatie over Wifi beschikbaarheid in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties' van de reis.
Tijdens de reis ga je heel regelmatig wilde dieren zien. Niet alleen in de Nationale Parken die je bezoekt (o.a. Etosha en Chobe N.P.) maar ook onderweg, vooral in Namibië zie je regelmatig wilde dieren.
Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je (eventueel) via Zuid Afrika gaat.
De excursies:
1) In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt.
2) In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars (of met een creditcard).
3) In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars (of met een creditcard).
Visa
1) In Botswana n.v.t.
2) In Zimbabwe/Zambia koop je het visum ter plaatse aan de grens en dit betaal je in US dollars.
3) In Namibië n.v.t.
Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.
Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis.
Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan.
Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.
Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.
Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.
Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.
Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.
Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.
↦ Bekijk hier de praktische tips
We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als: