Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA EN ZIMBABWE
23 dagen - v.a. €3 395 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,2
199 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,2
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 7,8
Transport: 7,3
Vertrekdatum: 25/11/2017
1 Beoordeling: 9
Jan : Dit is een geweldige reis met veel wisselende landschappen en prachtige wildparken. We hebben deze reis in november/december dus begin regenseizoen gemaakt maar heel weinig regen gehad. Onze groep bestond uit 9 personen en onze uitstekende gids was Norman Fensky en tevens uitstekende chauffeur Trust. Er zitten lange reisdagen tussen, maar dat weet je van te voren en de reis met de truck is ons 100% meegevallen. Tip: met de Zuid-Afrikaanse rand kun je in alle landen betalen alleen voor Zimbabwe heb je US $ nodig die je moet meenemen uit NL. Zimbabwe is ook een stuk duurder dan de overige landen.
Vertrekdatum: 11/11/2017
1 Beoordeling: 9
Willem : Dit was weer een fantastische reis door Africa. Mijn derde reis blijft boeiend de animals people and nature. Mijn accu is weer vol voor het stressvolle 🇳🇱
Vertrekdatum: 11/11/2017
0 Beoordeling: 8
Gerard : Een reis die echt aan te bevelen is.
Vertrekdatum: 11/11/2017
1 Beoordeling: 9
Wilhelm : Een hele mooie reis, met een spontane reisleidster en een hele leuke groep.
Vertrekdatum: 11/11/2017
0 Beoordeling: 6
Lyda : Een mooie reis met erg lange reisdagen. Kortere ritten of hier en daar een nachtje extra zou fijn zijn geweest. De lodges zijn prachtig, vaak met zwembad.
Vertrekdatum: 21/10/2017
0 Beoordeling: 8
Carla : Een mooie reis waarin je kennis maakt met de indrukwekkende natuur van Namibie. De woestijn was zo prachtig mooi en waar elders zie je een woestijn eindigen in een oceaan? En na dat alles komen de beesten aan de beurt in Etosha en in Botswana: we hebben de big five gezien en nog veel meer! Het reizen in de overlander is al een geweldige ervaring op zich zelf.
Vertrekdatum: 21/10/2017
0 Beoordeling: 8
Thea : Het was een geweldige reis met vele hoogtepunten zoals de woestijn van Namibië, de natuurparken Etosha en Chobe, waar we ontzerrend veel dieren hebben gezien, en niet te vergeten de Okavango Delta. Ook het vervoer met de overlandtruck was een ervaring op zich
Vertrekdatum: 14/10/2017
1 Beoordeling: 7
Theo : Een reis met mooie hoogtepunten. Wel erg lange en ééntonige reisdagen en daarbij is de truck toch wel erg lawaaierig. De picknicklunches onderweg waren een verrassende en aangename onderbreking. Ook de afwisseling van de accommodaties waren leuk.
Vertrekdatum: 14/10/2017
1 Beoordeling: 7
Adrianus Joseph : Betere toelichting geven over het geld, o.a. Rands pinnen etc, meest gebruikte betaalmiddel. Euro s zijn niet nodig.
Vertrekdatum: 14/10/2017
0 Beoordeling: 8
Robert : Zeer gevarieerde reis met een boeiend programma als je het er voor over hebt om een grote afstand af te leggen. Adembenemend om op de historische plaats Victoria te eindigen en de grootsheid van de watervallen te aanschouwen. In de Okavango delta op Pepere Island heb ik de prachtige Crested Barbet gespot, alleen dat al maakte mijn vakantie geslaagd. Met Zuid Afrikaanse Randen en een Credit kaart kun je bijna alles betalen. Alleen nog USD voor Zimbabwe nodig.
Vertrekdatum: 23/09/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Een fantastisch mooie reis met een brede range van landschappen variërend van zandwoestijn tot jungle en alles wat ertussenin zit. Heel veel verschillende dieren gezien waaronder de 'big five' en de 'little five' tijdens de living desert tour in de woestijn bij Swakopmund. Veel kilometers deze reis maar het is beslist de moeite waard. Neem je telelens mee!
Vertrekdatum: 05/08/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : XXX
Vertrekdatum: 05/08/2017
1 Beoordeling: 9
Kees : Prachtige reis met veel hoogtepunten: Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha NP, Okavango Delta, Chobe NP en als uitsmijter de Victoria watervallen. Reis zelf is best wel zwaar, want de afstanden zijn groot en vaak zijn de wegen onverhard, terwijl de truck waarmee gereisd wordt iets anders is dan een comfortabele bus met airco. Hou daar rekening mee en je maakt de reis van je leven!
Vertrekdatum: 05/08/2017
0 Beoordeling: 8
Ina : Super leuke reis met veel afwisseling! Goed geregeld en de lange afstanden vallen mee want je krijgt er heel veel moois voor terug. Ik heb zelf echt een toptijd beleefd en zou iedereen deze reis aanraden.
Vertrekdatum: 22/07/2017
1 Beoordeling: 7
Roger : Een supermooie rondreis met vele hoogtepunten! Wees voorbereid op vele mooie indrukken maar ook op lange reisdagen. Het is echt en noodzaak om gehoorbescherming mee te nemen voor het lawaai in de truck.
Vertrekdatum: 17/07/2017
0 Beoordeling: 8
Charlotte : Een prachtige reis met hele uiteenlopende activiteiten en belevenissen! Als iemand aan mij vraagt wat ik het mooist vond, dan kan ik gewoon niet kiezen. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 17/07/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Mooie reis waarin je veel afstand aflegt (dus ook veel in de truck zit )maar dus ook veel ziet. Opbouw reis is mooi . Overnachtingen op prima locaties en hotels/lodges. Prijzen excursies zoals aangegeven op de site niet altijd kloppend,
Vertrekdatum: 17/07/2017
1 Beoordeling: 7
Paul : De reis was prima, we hebben er erg van genoten. Mooi landschappen en flora en fauna en zeer wisselende samenstelling. Veel reizen maar dat was bekend, we in een comfortabele truck met der goede chauffeur. De reisleider heeft volledig aan de verwachtingen voldaan en waar mogelijk ingespeeld op vragen vanuit de groep. In een tweetal gevallen was de accommodatie niet in orde(werd gerenoveerd) resp. overboekt. Dit is slecht en vroeg veel overtuigingskracht van de reisleider om alsnog een goed nachtrust voor de groepsreizigers te krijgen. Wij zijn blij met deze avontuurlijke vakantiereis waarin we veel indrukken hebben opgedaan die ook tot nadenken stemmen zoals m.n. de townships
Vertrekdatum: 17/07/2017
1 Beoordeling: 9
Hille : Prachtige gevarieerde reis vol met hoogtepunten. Op deze manier met de safaritruck reizen geeft een toch een avontuurlijk gevoel terwijl je voldoende comfort hebt bij de overnachtingen in de hotels/lodges. Een aanrader!
Vertrekdatum: 15/04/2017
0 Beoordeling: 8
Sjoukje : We hebben een geweldige reis gehad. Accommodaties afwisselend luxe en eenvoudig maar meestal sfeervol met vriendelijk personeel. De reisdagen waren soms lang maar we hebben dit niet als storend ervaren. Er werd geregeld gepauzeerd en even een dutje in de truck is ook wel lekker als je vroeg bent opgestaan. En we hebben vreselijk veel gezien, vooral veel natuur, dieren etc. Wij hebben, inclusief fooienpot, optionele excursies, maaltijden, drankjes, alle kleine boodschapjes en een helikoptervlucht € 1000,-- p.p. uitgegeven.
Vertrekdatum: 15/04/2017
0 Beoordeling: 8
Eduard : Een geweldige reis met vele facetten die ik eenieder graag aanbeveel. Zeker met de safaritruck en dat niet alleen vanwege de naar beneden schuivende ramen bij de gamedrives, maar ook vanwege de door het aanwezige equipment makkelijk met z'n allen te bereiden lunch. En natuurlijk niet te vergeten de braai, die iedereen zo goed smaakte (met o.a. lekkere boerenwors). Wij hadden het geluk om zeer veel verschillende dieren te zien, waar o.a. giraffen, neushoorn, hippo's, leeuwen en cheeta's. Machtig mooi en indrukwekkend. Maar ook het indrukwekkende bezoek aan de canyon en de rode zandduinen mogen niet onvermeld blijven. We hebben wederom een geweldige reis gehad. Lidewij & Ed
Vertrekdatum: 18/03/2017
1 Beoordeling: 9
Paulina : We zijn in het Paradijs geweest! Onvoorstelbaar prachtig!
Vertrekdatum: 18/03/2017
1 Beoordeling: 9
Janni : We hebben genoten van een onvergetelijke, avontuurlijke, zeer afwisselende reis. Wel raden we aan om een opblaasbaar kussen (als schokdemper) mee te nemen voor in de truck. Een helivlucht boven de Okavangodelta, waarbij u laag vliegt in een heli zonder deuren, hoorde voor ons tot een van de hoogtepunten van de reis, evenals het uitzicht vanaf de rode duinen. Vanuit Zambia bestaat de mogelijkheid de Vic Falls te bewonderen vanuit een microlight, een fantastische ervaring! Enz.....
Vertrekdatum: 22/10/2016
0 Beoordeling: 6
Cornelis : We vonden het een mooie reis, waarbij we vooral de Sosusvallei en het grote aantal dieren in Etosha N.P. en Chobe N.P. erg mooi vonden, alsmede ook de Okavanga-delta. Jammer echter dat er een groot aantal dagen zijn waarop je eigenlijk alleen maar in de truck zit; ook al is het woestijn-landschap wel wisselend, deze lange reis- dagen zijn desondanks nogal saai.
Vertrekdatum: 10/09/2016
1 Beoordeling: 7
guido : Je mag mn bovenstaande reacties destilleren , ook de slechte. Anders val ik in herhaling.

Opmerking Koning Aap : Dank je wel voor je reactie. We hebben deze geplaatst hoewel je refereert aan de beantwoording van andere vragen die we niet (kunnen) publiceren. 
Vertrekdatum: 23/07/2016
0 Beoordeling: 8
Doreen : Ik heb een heerlijke en interessante reis in zuidelijk Afrika gehad door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Gedurende de 23 dagen zag ik the big five, veel cultuur en wisselende landschappen. Vooral onze ervaren reisleider, de Zuidafrikaan Gerhardt, zorgde voor een soepel verlopen van de reis.
Vertrekdatum: 23/07/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : -
Vertrekdatum: 16/07/2016
1 Beoordeling: 9
Ferdinand : Prachtige reis vol afwisseling. It's not a holiday, it's an adventure! Fantastische ervaring.
Vertrekdatum: 16/07/2016
0 Beoordeling: 8
Paul : Hoewel de reis zeer intensief is, is het een prachtige manier om Afrika te leren kennen. De verwondering over de prachtige landschappen in combinatie met de vele dieren maakt het een prachtige avontuur.
Vertrekdatum: 19/03/2016
0 Beoordeling: 8
Peter : Geweldige reis, ook door het leuke reisgezelschap. Een enorme afwisseling van landschappen en ondanks de lange reisdagen nooit vervelend Een enorme hoeveelheid wild gezien tijdens de gamedrives. Elke dag hoogtepunten en die bleven maar komen. Een geweldige ervaring
Vertrekdatum: 24/10/2015
1 Beoordeling: 9
Jan : Een spectaculaire en onvergetelijke reis met alle optimale mogelijkheden van Koning Aap. Perfecte keuze. Toch Nederlands: perfecte prijs- en kwaliteitsverhouding. Enorm veel waar voor je geld.
Vertrekdatum: 12/09/2015
1 Beoordeling: 9
Martin : Prachtige en gevarieerde reis die vele hoogtepunten aaneenrijgt. Volop genieten van prachtige landschappen, het mooie dierenleven, aardige mensen en heerlijk eten. Het comfort in de Safaritruck is niet slecht, maar bereid je wel voor op vele kilometers en af en toe lange reisdagen.
Vertrekdatum: 12/09/2015
0 Beoordeling: 8
marja : we hebben een prima reis gehad: de big five gezien, geweldige natuur gezien en lekker gegeten. de info voorafgaand aan de reis is voor verbetering vatbaar. de reisleider (Gerhardt) en chauffeur (Victor) waren top. de info over de vluchten heen en terug kwam te laat. hadden we geweten dat we tussenstops zouden hebben, hadden we misschien voor gekozen de vlucht zelf te boeken. al met al een geweldige ervaring met een paar verbeterpuntjes voor Koning Aap. Chrit Meertens
Vertrekdatum: 25/07/2015
1 Beoordeling: 9
Albert : Fantastische reis met veel dieren, landschappen en mensen door 4 prachtige landen. Wel een rondreis waarbij je soms lange reisdagen in de truck voor lief moet nemen en het veel gezamenlijk optrekken met de groep er bij hoort. Je krijgt er dan wel een onvergetelijke ervaring voor terug.
Vertrekdatum: 25/07/2015
0 Beoordeling: 10
Reiziger : Deze reis bevat alles wat je je van te voren bij een zuidelijk afrika reis voorstelt... en dat dan in het kwadraat. De reis is landschappelijk top en qua dierenwereld uitzonderlijk. M.n. Namibie is zo geweldig om dat je daar ook buiten de nationale parken al veel dieren kunt spotten (dus gewoon tijdens een reisdag). De highlights zijn ontelbaar en prachtig maar de niet highlights zijn vaak minstens net zo mooi of indrukwekkend. Echte hoogtepunten zijn de tafelberg, de kaap, robbeneiland, fish river canyon, sossusvlei en deadvlei, dune 45, vlucht over de Namib, Guiseb pas en canyon, Etosha, de Okavango delta, boottocht op de Chobe rivier, kanotocht op de zambezi en de vic falls. 
Vertrekdatum: 25/07/2015
0 Beoordeling: 8
Harald : Mooie reis, veel gezien met veel variatie door de reis heen. Iedere dag bood iets extra, weinig herhaling. Prima vervoer deze keer, geen klachten. Ook zonder extra excursies bijzonder de moeite waard! Met twee personen ca. €2000 ter plekke uitgegeven (incl. Helicoptervlucht van $300). Creditcards en ATMs geen probleem onderweg, meegenomen Dollars alleen gebruikt in Zimbabwe, is echt geen noodzaak in de andere landen. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Vertrekdatum: 25/07/2015
0 Beoordeling: 8
Dimme : We hebben een fantastische reis gehad. Alles wat de reisbeschrijving beloofde hebben we ook daadwerkelijk gezien en/of meegemaakt. Reisbegeleider en chauffeur waren zeer ter zake kundig, verschaften op een uiterst prettige en humoristische manier informatie over het land en het dierenleven. Toen één van ons door een valpartij licht gewond raakte hebben zowel reisbegeleider als chauffeur alles gedaan wat mogelijk was om het ongemak tot een minimum te beperken. Mede dank zij hen is de reis super geweest.
Vertrekdatum: 04/07/2015
0 Beoordeling: 8
Huub : Een prachtige reis. Veel te zien. Je maakt lange reisdagen, maar daardoor zie je het landschap ook langzaam veranderen. Zorg er op die lange reisdagen voor dat je je kunt vermaken met wat te lezen of muziek. Wel een prima manier om tot rust te komen. De truck waarin je rijdt is prima, maar geen luxebus. De woestijn is overweldigend. De afwisseling van dieren is uniek: langs de kust, robben en dolfijnen, later in Namibië en Botswana werkelijk een ongelooflijk grote hoeveelheid wilde dieren. We hebben alle dieren in grote aantallen gezien. De route van Kaapstad naar Vic Falls lijkt me ook beter dan omgekeerd. Je ziet steeds meer dieren en de temperatuur gaat ook omhoog. Het lijkt net of het steeds mooier wordt. Chobe is een fantastisch natuurpark. We hebben werkelijk alle mogelijke dieren gezien. Onze reisbegeleiding was super. Je kunt trouwens overal betalen met creditcard(mastercard).
Vertrekdatum: 04/07/2015
0 Beoordeling: 8
Reiziger : prachtige reis die onze verwachtingen zelfs heeft overtroffen. een betoverend landschap: woestijn, bush, watervallen, prachtige mensen en wilde dieren in hun natuurlijke omgeving,... de reis bevatte het allemaal. wel een erg druk programma met weinig vrije tijd maar dat had ik er voor over!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.