Online Chat

Reizen naar Roemenië

Veiligheid Roemenië

Op markten, pleinen, in de bus en op busstations moet je zoals overal oppassen voor zakkenrollers. Geld en belangrijke papieren kun je beter niet in je handtas bewaren. Laat ze in de kluis van het hotel achter. Ben je onderweg, draag ze dan op het lichaam, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van je kleding of in een gordel. Download voor je reis de app ‘SOS op reis’ zodat je altijd je belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Ben je bestolen, doe dan aangifte bij de politie; dat is nodig voor de verzekering.

Wees voorzichtig in het verkeer en ga niet rijden na zonsondergang. Chauffeurs rijden vaak  roekeloos en op het platteland zijn de wegen soms in erbarmelijke staat, onverlicht en met loslopend vee. In het geval van aanhoudende regenval kunnen er overstromingen voorkomen.

Reisadvies Roemenië: Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in de verschillende regio’s van Roemenië vind je op www.nederlandwereldwijd.nl of op http://diplomatie.belgium.be. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.