Online Chat

Reizen naar Madagascar

Weer en klimaat Madagascar

Madagascar ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. De zomerperiode loopt van november tot maart. Het kan dan zeer warm worden en het regent veel. De winterperiode duurt van april tot oktober. De winter is koeler en droger dan de zomer. Van gebied tot gebied zijn er echter grote verschillen. Tropisch heet en vochtig is het langs de groene oostkust. De regen valt hier veelal in de morgen. In februari en maart komen er ook cyclonen voor. De westkust en het zuiden zijn droog tot zeer droog. Ook hier zijn regio’s waar de temperatuur erg kan oplopen. In hoger gelegen gebieden (Hauts Plateaux in de bergen) is het veel koeler dan in de laaggelegen streken.

Beste reistijd voor Madagascar: De beste periode voor Madagascar reizen is van april tot en met oktober. Het is dan relatief droog. In het hoogland is het vrij koel met gemiddelde temperaturen rond 17° C, ’s nachts kan het zelfs vriezen.

Klimaattabel Madagascar: 
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

ANTANANARIVO
Maand
T Max
Zon
Regen
T W
Januari
26
7
24
-
Februari
26
6
23
-
Maart
25
6
21
-
April
25
7
10
-
Mei
23
7
6
-
Juni
21
7
6
-
Juli
20
7
7
-
Augustus
20
7
7
-
September  
23
8
6
-
Oktober
25
8
11
-
November
26
8
18
-
December
26
6
25
-