Online Chat

Reizen naar Madagascar

Geldzaken Madagascar

De munteenheid van Madagascar is de Ariary Malagasy (MGA). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com. Contante Amerikaanse dollars en euro’s kunnen gewisseld worden bij de banken, wisselkantoren, in hotels en op het vliegveld in Antananarivo. In grotere steden en op belangrijke toeristenbestemmingen kun je soms zelfs met contante euro's betalen.

Pinnen in Madagascar: Pinnen is mogelijk bij banken in Antananarivo en andere grote steden, maar het aantal automaten is beperkt en ze zijn regelmatig buiten bedrijf. Visacard (zie: www.visa.com/atmlocator) is het meest gangbaar maar er zijn zeker in Antananarivo ook ATM’s met Cirrus en/of Maestro logo (zie: www.mastercard.com/atmlocator). American Express card wordt minder geaccepteerd. 

Gebruik bankpas in Madagascar: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Madagascar dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.