Eten en drinken Madagascar

In Madagascar is het hoofdbestanddeel van een maaltijd rijst en wordt gecombineerd met vlees, vis en kip. Bekende lokale gerechten zijn hen’omby (stoofschotel van zebuvlees), ro (kruiden en bladgroente gemengd met rijst), ravitoto (een stoofpot van vlees en kruiden), romazava (rundvleesgerecht gekruid met gember en brèdes (soort groente) en kitoza (dunne reepjes gerookt of gedroogd vlees). Veel van deze gerechten worden geserveerd met een pikante groentecurry.

Specialiteiten van Madagascar
De nationale snack is koba, een paté van rijst, bananen en pinda’s, zeker het proeven waard tijdens je rondreis door Madagascar. Aan de kust zijn vis en schaaldieren in overvloed te krijgen. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum). Fruit vind je in het hele land. Afhankelijk van het seizoen kun je o.a. kiezen uit bananen, lychees, mango’s, kokosnoten, avocado’s en citrusvruchten.

Drinken in Madagascar
Ook frisdranken, bier en wijn zijn overal verkrijgbaar in Madagascar. Lokale frisdranken zijn ranonápango of ranovola. Dit drankje wordt in de lokale restaurants, hotely, bij het eten geserveerd. Het is het water waarin de rijst gekookt is. Betsabetsa is een soort bier gemaakt van suikerriet. Smakelijker zijn de grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier. Het water uit de kraan in Madagascar is niet geschikt om te drinken; overal zijn flessen drinkwater te koop.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.