Eten en drinken Letland

In de Letse keuken zijn dille en kummel de belangrijkste kruiden. Aan brood, kaas en zuurkool wordt altijd kummel toegevoegd en een salade wordt nooit zonder dille klaargemaakt. Een soort kikkererwten met spek en uien of maizes zupa, een broodsoep met een dipje zure room, zijn geliefde tussendoortjes.
Behalve restaurants met traditionele gerechten vind je in Letland een ruim aanbod aan restaurants met een internationale keuken.

Drinken in Letland
Alus, zoals bier in Letland wordt genoemd, is een favoriete drank voor veel Letten. Kwass is een typisch drankje dat in heel Oost-Europa werd gedronken en wordt gemaakt van gerst, roggen en malt. Daarnaast is wodka en Letse kruidendrank populair. Het kraanwater heeft een wat vreemde smaak in Letland. Je kunt tijdens je rondreis door Letland beter water uit de fles drinken.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.