Online Chat

Reizen naar Letland

Communicatie Letland

Post van Letland naar de Benelux doet er vijf tot zeven dagen over.

Mobiel bellen in Letland: Al vanaf 2017 is bellen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon vanuit een EU-land naar een ander EU-land veel goedkoper geworden. Je betaalt nu hetzelfde tarief als in Nederland of België. Vanaf Letland kun je dus gewoon naar Nederland of andere EU-landen bellen tegen dezelfde kosten als je in Nederland gewend bent. Dat geldt ook voor sms’en en mobiel internetten met je telefoon. Zie verder: www.bellen.com.

Als je vanuit Letland naar huis wilt bellen, toets dan eerst een 8 (wacht op kiestoon) en dan de landencode van Nederland 1031 of België 1032.

Wanneer je een simlock vrij toestel hebt kun je ook overwegen om een lokale SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Die zijn verkrijgbaar bij kiosken, supermarkten en benzinestations. De grootste mobiele telecombedrijven zijn LMT, Tele2 en Bite.

WiFi in Letland: 
Op veel plaatsen in Letland, zoals in hotels en veel restaurants, is Wi-Fi beschikbaar. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.