Bevolking Letland

Letland heeft een oppervlak van ongeveer 64.589 km2 (1,5 maal Nederland). Er wonen 2,3 miljoen inwoners waarvan 59 procent Letten en 28 procent Russen. Daarnaast Wit-Russen, Oekraïners, Polen en Litouwers.

Russen in Letland
Nog meer dan in de buurlanden heeft in Letland de russificatie politiek voor een grote instroom gezorgd van Russen, Wit-Russen en Oekraïners. Het gevolg is dat de helft van de bevolking Russisch of Russisch sprekend is en er zelfs in de hoofdstad Riga en andere steden net iets meer Russen dan Letten wonen. De aanwezigheid van de grote Russische minderheid leidt regelmatig tot spanningen. Voor de Russen is het niet makkelijk de Letse nationaliteit te verwerven, velen hebben nog een Russisch paspoort of zijn stateloos.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.