Online Chat

Reizen naar Guatemala

Openingstijden Guatemala

De meeste winkels gaan rond 9.00 uur open en sluiten tussen 18.00u en 21.00u.  De kleinere winkels houden tussen de middag een siësta. Veel musea zijn op maandag gesloten en op zondag is de entree gratis. Over het algemeen zijn ze tussen 9.00 en 17.00 uur geopend. Dit geldt ook voor de meeste archeologische complexen.
Wisselkantoren (casas de cambio) zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur, zaterdag en zondag van 08.30 tot 14.00 uur.

Shoppen in Guatemala: In Guatemala–Stad zijn moderne shopping malls te vinden. Overal zijn supermercados, minimercados, tiendas, pulperías en abarrotes voor allerlei etenswaar en huishoudelijke producten. Hier gelden vaste prijzen. In kleinere plaatsen zijn veel winkeltjes die van alles en nog wat verkopen. Apothekers, farmacias, zijn werkelijk overal. Daarnaast zijn de vele markten een goede plek voor de aanschaf van fruit en allerhande hapjes. Souvenirs vind je op de speciale mercados de artesanía, markten voor kunstnijverheid. Het is gebruikelijk om hier af te dingen, maar realiseer je dat ook hier niets voor niets is. In toeristenplaatsen is een keur aan (duurdere) souvenirwinkels te vinden. Voor zilver en jade moet je in  Antigua zijn. Goede boekhandels vind je in Guatemala-Stad en Antigua.