Communicatie Guatemala

Bij het postkantoor (correo) kun je brieven en pakketten versturen, postzegels (estampillas) kopen of post laten afstempelen.

Bellen kan vanuit telefoonkantoortjes of telefooncellen, met een telefoon- of chipkaart. Bellen vanuit hotels is ook mogelijk maar is duurder. Het landennummer van Guatemala is +502, van Nederland +31 en van België +32.

Mobiel bellen in Guatemala

Guatemala beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Guatemalteekse provider. Informatie over de beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landennummer van Guatemala is +502, van Nederland +31 en van België +32. Houd er wel rekening mee dat er geen bereik is in afgelegen gebieden. Als je een simlock vrij toestel hebt kun je bij een telefoonwinkel van Tigo, Claro of Movistar een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag of de verkoper de SIM-kaart installeert.  

Internet in Guatemala 
Veel hotels beschikken over WiFi (internet inalambrico). Dat geldt ook voor een groot aantal cafés en restaurants.   Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.