Online Chat

Reizen naar Guatemala

Communicatie Guatemala

Bij het postkantoor (correo) kun je brieven en pakketten versturen, postzegels (estampillas) kopen of post laten afstempelen.

Bellen kan vanuit telefoonkantoortjes of telefooncellen, met een telefoon- of chipkaart. Bellen vanuit hotels is ook mogelijk maar is duurder. Het landennummer van Guatemala is +502, van Nederland +31 en van België +32.

Mobiel bellen in Guatemala: 
Guatemala beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Guatemalteekse provider. Informatie over de beltarieven vind je op www.bellen.com. Houd er wel rekening mee dat er geen bereik is in afgelegen gebieden. Als je een simlock vrij toestel hebt kun je bij een telefoonwinkel van Tigo, Claro of Movistar een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag of de verkoper de SIM-kaart installeert.

Internet in Guatemala:Veel hotels beschikken over WiFi (internet inalambrico). Dat geldt ook voor een groot aantal cafés en restaurants. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.