Online Chat

Reizen naar Guatemala

Eten en drinken Guatemala

Maïs en bonen vormen van oudsher het basisvoedsel van de Maya’s. De lunch, almuerzo, is de hoofdmaaltijd en veel restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan, de comida corrida of de plato del día, die bestaat uit rijst of aardappels, vlees of kip en wat groenten of salade. Het diner, de cena, is in feite hetzelfde als de lunch. Eenvoudige eettentjes noemt men comodores, terwijl de wat luxere eetgelegenheden restaurantes heten. In steden en toeristenplaatsen zijn veel internationale restaurants. Van Mexicaans, Italiaans tot Chinees en Thais.

Snacks in Guatemala: Op markten en bij eetkraampjes op straat is een keur aan snacks en kleine hapjes te koop. Er zijn elotes, warme maïskolven, tacos, harde tortillas besmeerd met avocadopuree (guacamole), bonenpuree of belegd met kip en sla, chile rellenos, gevulde paprika’s, tamales, gestoomde en gevulde maïshapjes, gewikkeld in een maïsblad. Mensen met een gevoelige maag kunnen dit soort hapjes beter niet proberen.

Drinken in Guatemala: Je kunt tijdens je Guatemala reis of je Guatemala familiereis op veel plaatsen verse fruitdrankjes en milkshakes krijgen. En natuurlijk coca cola en pepsi cola. Kraanwater kun je beter niet drinken. Overal is agua pura te koop, gewoon water of agua con gaz. Ook bier, cerveza, is overal te krijgen. Hoewel Guatemala een koffieproducerend land is, wil dat niet zeggen dat je overal lekkere koffie kunt drinken. Meestal krijg je Nescafé of Café Americano, een slappe bak koffie. Alleen in speciale koffiecafés of internetcafés krijg je koffie van een espressomachine.