Online Chat

Reizen naar Guatemala

Geldzaken Guatemala

De munteenheid van Guatemala is de quetzal (GTQ), onderverdeeld in 100 centavos. Bankbiljetten zijn er van 200, 100, 50, 20, 10, 5 en 1 quetzal. Munten zijn er van 1 quetzal evenals van 50, 25, 10, 5 en 1 centavos. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com. Ook in kleinere plaatsen vind je meestal wel een bank (Banrural) waar je cash dollars kunt wisselen.

ATM in Guatemala: In de grote steden kun je pinnen bij een ATM, een cajero automático. In lang niet elke toeristenplaats vind je een ATM. In verband met de veiligheid is het verstandig bij daglicht en gedurende de openingstijden van de bank te pinnen. Automaten werken niet altijd of zijn niet gevuld. Met name in weekenden gebeurt dat nogal eens. Zorg dat je ook een bedrag aan contante Amerikaanse dollar bij je hebt voor het geval een pinautomaat niet functioneert.

Veilig pinnen in Guatemala: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Guatemala dien je deze instelling tijdelijk digitaal te wijzigen naar ‘Wereld’.

Betalen met een creditcard in Guatemala: Met een creditcard kun je bij sommige banken geld opnemen. Je betaalt dan wel provisiekosten. Met een creditcard kun je ook terecht in duurdere hotels, restaurants en winkels. Zorg ervoor dat je altijd klein geld op zak hebt. Taxichauffeurs, marktkooplui en sommige winkeliers hebben meestal geen wisselgeld.