Online Chat

Reizen naar Guatemala

Cultuur Guatemala

De indiaanse bevolking is bescheiden en stelt zich terughoudend op. Wees tijdens je rondreis door Guatemala of je familiereis door Guatemala voorzichtig met politieke uitspraken en discussies. In Guatemala zijn veel mensen bang om over politiek te praten, gezien de repressie die nog altijd groot is.

Kleding in Guatemala: De bevolking van Guatemala hecht aan nette kleding en doet er alles aan om er zo schoon en ‘gekleed’ mogelijk uit te zien. Zowel voor mannen als vrouwen geldt dat ‘blote’ kleding niet op prijs wordt gesteld, zeker niet in de indiaanse dorpen. In steden zul je merken dat een korte broek nogal uit de toon valt, ook voor mannen. Alleen aan de Caribische kust van Guatemala is het normaal om shorts te dragen.

Als vrouw heb je geen last van ongewenste mannelijke blikken als je je aan bepaalde regels houdt. Een decente vrouw verdient in Guatemala respect als ze fatsoenlijk gekleed gaat. Ze dient ’s nachts niet alleen over straat te gaan en geen mannencafés zoals cantinas en billares te bezoeken.