Online Chat

Reizen naar Colombia

Fooien Colombia

Net als in Nederland en België is een fooi in Colombia een blijk van waardering voor goede service, maar geen verplichting. Bedienend personeel in de duurdere hotels en restaurants in Colombia verwachten een fooi. Dit geldt eveneens voor gidsen bij excursies. Veel hotels en restaurants brengen automatisch belasting en tien procent servicekosten in rekening.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je Nederlandstalige reisbegeleider is € 2,00 à € 3,00 per reiziger per dag. Voor onze familiereizen naar Colombia is € 50,00 per gezin voor de complete reis een mooi richtbedrag.

Voor de chauffeur is een fooi van € 2,00 à € 3,00 per reiziger per dag eveneens een mooi richtbedrag, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Deze adviesbedragen zijn richtlijnen voor volwassen reizigers. Ook voor de chauffeur op onze familiereizen naar Colombia is € 50,00 per gezin voor de complete reis een mooi richtbedrag.