Communicatie Colombia

In Colombia zijn veel belwinkels waar je voordelig naar het buitenland kunt bellen. Op straat lopen mensen die meerdere mobiele telefoons bij zich waarvan je tegen betaling gebruik kunt maken. Betaling is per minuut. Vaak wordt gevraagd van welke provider het mobiele nummer is dat je wilt bellen (bijvoorbeeld Claro, MoviStar of Tigo). Als je met een vaste telefoon een mobiel nummer belt, draai dan eerst 03. Het internationale landennummer van Colombia is +57, voor Nederland +31 en voor België +32.

Mobiel bellen in Colombia
In Colombia belt men via het GSM 1900/850 netwerk. Steeds meer mobieltjes zijn daar geschikt voor. Check het voor de zekerheid bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Colombiaanse provider. Informatie over de beltarieven van verschillende providers vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). 

Internet in Colombia
Als je een simlock vrij toestel hebt, kun je bij een telefoonwinkel (locuritorio) een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag de verkoper om je SIM-kaart te installeren. Met het beltegoed kun je ook internetten en dus whatsappen. In steeds meer hotels, cafés en restaurants is gratis WiFi.  

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.