Eten en drinken Colombia

Men kijkt er niet raar van op als voor het ontbijt in Colombia een warme maaltijd wordt besteld. Ook de lunch is over het algemeen een uitgebreide warme maaltijd, een ‘menu ejecutivo’. Voor deze warme lunch kun je uit een aantal gerechten kiezen. Daarnaast krijg je salade en/of desert en een flesje frisdrank of limonade. In de avond eet men in Colombia alleen nog maar een snack. Behalve lokale gerechten zijn er genoeg restaurants die ook de internationale keuken serveren. Voor vegetariërs is Colombia een lastig land: vlees wordt in grote hoeveelheden gegeten.

Speciale gerechten in Colombia
Specialiteiten uit de Colombiaanse keuken te proeven. Een voorbeeld is de 'arepa', een pannekoek van maismeel die men bij de maaltijd eet in plaats van brood. De 'bandeja paisa' is een schotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en zwoert dat veel in Medellín en omgeving wordt genuttigd, maar ook in de rest van het land een begrip is. Een andere specialiteit zijn de ‘hormigas culonas’ (gefrituurde mieren) of de ‘sancocho de pescado’ (vissoep met hele stukken vis) die vooral aan de kust wordt gegeten.

Drinken in Colombia
Vooral in de warme gebieden en aan de kust kun je heerlijke verse fruitsappen krijgen tijdens je rondreis door Colombia. Ze worden op straat overal verkocht en terplekke gemixt met water of melk en suiker. Colombiaanse koffie staat wereldwijd bekend om zijn goede kwaliteit. Bier is populair, goedkoop en over het algemeen van goede kwaliteit. 'Aguardiente' (vuurwater) is de meest populaire sterke drank. Ook de Colombiaanse rum is erg populair. De bekendste merken zijn Ron Medellín en Ron Viejo de Caldas.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.