Online Chat

Reizen naar Australië

Gezondheid Australië

Voor Australië heb je geen vaccinaties nodig. Pas in de zomer wel op voor de felle zon, drink voldoende en gebruik genoeg zout. Bescherm je gezicht en lichaam in verband met gevaar voor verbranding en huidkanker (hoed met brede rand). Gebruik zonnebrandmiddel met  beschermingsfactor 50.Tussen 11.00 en 14.00 uur is de UV-straling het sterkst. Onthoud de slogan: slip on a T-shirt, slap on a hat and slop on the suncream. Het is aan te raden bij het zwemmen een T-shirt te dragen en plastic schoenen/zwemvliezen tegen zee-egels.
Bescherm in het regenwoud je lichaam tegen insecten. Zorg dat je altijd een tekentang bij je hebt. In de outback dragen veel mensen speciale netjes voor het gezicht ter bescherming tegen vliegen.

Muggen in Australië: In noord-Queensland komt dengue voor, dat wordt verspreid door muggen. Hier bestaat nog geen vaccin voor. De beste manier om je ertegen te beschermen is het dragen van bedekkende kleding en gebruik van een anti-muggenmiddel met DEET erin. Eventueel kun je slapen onder een (liefst geïmpregneerd) muskietennet. Zie verder: www.gezondopreis.nl

Reisapotheek voor Australië: 
Neem op onze Australië rondreizen een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.