Online Chat

Reizen naar Australië

Eten en drinken Australië

Vroeger stond het Australische voedsel bekend als een slechte variant van de Engelse keuken. Fish and chips, steak and egg en meatpies zijn nog steeds populair. Dankzij de immigranten wordt het eten en drinken steeds meer een multicultureel festijn. Grieks, Libanees, Italiaans, Indiaas, Japans, Thais, Turks en Vietnamees: de keuze in restaurants is groot. De moderne Australische keuken is vaak een mix van inheemse gerechten met exotisch voedsel.

Lekker eten in Australië: 
Speciaal voor toeristen wordt in sommige restaurants emoe-, buffel- en krokodillenvlees geserveerd. Voor de Australiërs zelf blijft beef dè favoriete vleessoort. Het aantal officiële, vegetarische restaurants in Australië is niet groot, maar in de steden hebben de meeste restaurants vegetarische gerechten op het menu staan. Op markten zijn ook allerlei snacks uit alle windstreken verkrijgbaar. Zo vind je er niet alleen de lekkerste Aziatische hapjes maar ook poffertjes en hamburgers.

Drinken in Australië: 
Australisch bier wordt meestal ijskoud geserveerd. Elke staat heeft zijn eigen biersoorten.  Voor de wijnliefhebbers is Australië een eldorado. De wijn is goed en relatief goedkoop. Bier en andere alcoholhoudende drank kun je niet in de supermarkt kopen maar bij een bottle shop (slijterij) die naast de grote supermarkten (Coles and Woolsworth) te vinden zijn. Als je thee zonder melk drinkt, vraag dan om black tea, anders krijg je echt Engelse thee met een flinke scheut melk.