Eten en drinken Argentinië

Dankzij de grote immigrantenstromen kent Argentinië een gevarieerde internationale keuken; de Spaanse en Italiaanse invloeden zijn het grootst. Veel streken hebben hun eigen lokale specialiteiten. In Patagonië eet men bijvoorbeeld estofado, een ragout van schapenvlees, gekookte aardappelen en uien. Dé nationale passie van Argentinië is rundvlees. In restaurants en buiten op straat maken de parrillas (vleesroosters) overuren, en op zondagmiddag verzamelen vrienden of familie zich in de tuin of een park voor een asado: een festijn van enorme stukken geroosterd vlees op een open vuur. Het grillen is mannenwerk en het gebruik van kruiden en specerijen taboe.

Drinken in Argentinië
Een typische lokale drank is mate: een stimulerende kruidenthee met een sterke bittere smaak. Zij wordt getrokken van kleingesneden heesterblaadjes en -takjes (yerba) en warm water. Het drinken van yerba-mate uit een uitgeholde kalebas (de mate) met zilveren pijpje (bombilla) is een sociaal gebeuren en zul je vaak om je heen zien tijdens je reis door Argentinië. Liefhebbers van wijn komen ruimschoots aan hun trekken in Argentinië: de beste druivensoorten groeien rondom Mendoza en Cafayate.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.