Online Chat

Reizen naar Argentinië

Bagage en kleding Argentinië

Het is handig om een rugzak te gebruiken tijdens je rondreis door Argentinië. Probeer niet meer dan 15 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf één en ander uitwassen (neem zo'n handige tube wasmiddel mee), maar in een aantal hotels in Argentinië kun je tegen een vergoeding eventueel je was laten doen. Het echte maximale gewicht is 15 kg, daar dit het maximaal toegestane is op de binnenlandse vluchten. Je kunt natuurlijk meer bagage meenemen, maar dan dien je daar dus extra voor te betalen en de kosten hiervoor zijn hoog en voor eigen rekening. Het meenemen van een harde en grote koffer wordt sterk afgeraden, omdat die lastig te vervoeren is. Soms moet je je spullen een eindje dragen. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Neem liever te weinig kleding mee dan teveel. Wat je mist kun je vaak voor een luttel bedrag ter plekke aanschaffen in Argentinië.
Voor de dagen die je in Torres del Paine spendeert, is het handig om een dagrugzak mee te nemen.

Denk ook aan de volgende artikelen:
- warme kleding;
- dunne handschoenen en een muts;
- handdoek;
- zakmes (multifunctioneel en een goede kwaliteit zijn belangrijk);
- zaklantaarn;
- reiswekker;
- zonnebril en een reservebril;
- hoofddeksel (als bescherming tegen de zon);
- reservecontactlenzen en vloeistof (bedenk dat harde lenzen soms problemen geven
door stof en zand);
- plastic zakken om kleding schoon te houden;
- makkelijke en lichte loopschoenen of sandalen;
- stevige, dichte en goed ingelopen wandelschoenen met een dikke zool en goed profiel;
- toilettas met o.a. zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfaktor, lippencrème, tampons, scheermesjes, tandpasta, wetties / toiletpapier;
- zwemkleding;
- een verrekijker kan soms veel plezier geven. ;
- muggenwerend middel met DEET (verblijf Foz de Iguazu);
- regenjas/poncho;
- hangslotjes voor je rugzak;
- kopie van je paspoort en reisverzekeringsvoorwaarden (een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer);
- lijstje met belangrijke adressen;
- goede reisgids

Het is aan te raden warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen, want in de bergen kan het flink koud zijn, waarbij de temperaturen ver onder het vriespunt kunnen dalen (bijvoorbeeld een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). In het verre zuiden is het klimaat onberekenbaar, zodat je ook met sneeuw rekening moet houden. Verschillende laagjes over elkaar helpen goed tegen de kou. Neem ook een stel luchtige katoenen kleren en evt. badkleding mee voor een bezoek aan tropische Puerto Iguazu.