Online Chat

Reizen naar Argentinië

Communicatie Argentinië

Postkantoren zijn doordeweeks meestal open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur. In de grote steden zijn veel belwinkels (centros de llamados) of Telecentro offices waar je (goedkoop) kunt bellen, internetten, e-mailen, faxen en printen.

Mobiel bellen vanuit Argentinië:Als je met je mobiel vanuit Argentinië wilt bellen dien je er rekening mee te houden dat men daar belt via het GSM 850/1900 netwerk. De meeste mobiele telefoons zijn hier tegenwoordig geschikt voor. Voor de zekerheid kun je het checken bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Argentijnse provider. Het landennummer van Argentinië is +54. Voor Nederland draai je eerst +31, voor België +32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer. Informatie over de kosten van mobiel bellen bij verschillende providers vind je op: www.bellen.com.

WiFi in Argentinië: Als je voor langere tijd in Argentinië verblijft en een simlockvrij toestel hebt, is het de moeite waard om een lokaal nummer aan te schaffen. Een identiteitsbewijs is voldoende. Je kunt bij een telefoonwinkel (locuritorio) van Claro, Movistar of Personal een SIM-kaart en prepaid beltegoed kopen waarmee je ook kunt internetten. Veel hotels, cafés en restaurants beschikken over gratis WiFi. Houd er rekening mee dat het internet over het algemeen, en zeker buiten de grote steden, een stuk trager is dan in Nederland en België, zowel via roaming als via WiFi.

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.