Online Chat

Reizen naar Servië

Geldzaken Servië

De munteenheid van Servië is de dinar (RSD). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com. Wissel voor je vertrek Servisch geld weer om of geef het uit. Buiten Servië is de Servische dinar niet of nauwelijks te wisselen.

Pinnen in Servië: Servië heeft voldoende geldautomaten in de grote steden. Bankpassen worden geaccepteerd bij geld- en betaalautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Actuele informatie over geldautomaten in een bepaalde plaats is onder meer te vinden op mastercard.com/atmlocator en visa.com/atmlocator. Er geldt voor bankpassen meestal een bestedingslimiet per dag of per week. De meeste winkels en restaurants aanvaarden buitenlandse creditcards.

Prijsniveau in Servië: Servië wordt over het algemeen niet beschouwd als een duur vakantieland. Prijzen in steden zoals Belgrado, Nis en Novi Sad liggen wel iets hoger dan op het Servische platteland. Grof gezien liggen de prijzen er wat lager dan in Nederland en België.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.