Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar Servië

Groepsreizen naar Servië

Groepsreizen Servië

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om unieke herinneringen te maken.

Belgrado heeft veel te bieden. Naast prachtige historische straatjes en gebouwen vind je in de wijk Zemun veel bijzondere restaurants. Het mag geen wonder zijn dat veelal kunstenaars en muzikanten zich in deze wijk hebben gevestigd. Het mooiste deel van Belgrado is de oude Kalegmedan citadel, vanwaar je uitkijkt op het samenkomen van de rivieren Donau en Sava. De Servische hoofdstad heeft diverse interessante musea, zoals het Joegoslavië Museum. In het Bloemenhuis komen aanbieders van voormalig partizanenleider en president Tito vanuit alle landen van het voormalige Joegoslavië naar zijn laatste rustplaats om hem te gedenken.

Het dorpje Sremski Karlovci ligt verscholen in de Fruska Gora bergen. Het is de plaats waar enkele van de fraaiste gebouwen van Servië staan. In de 19de eeuw was Sremski Karlovci de zetel van de Servisch-orthodoxe kerk. In de tweede stad van Servië, Novi Sad, stralen de brede straten en lanen rust uit. De Petrovaradin citadel ligt boven op een rots boven Novi Sad. Je kunt tijdens je Servië groepsreis door de ondergrondse gangen van de citadel wandelen.

De stad Nis kent een bloedige geschiedenis. Iets buiten het centrum ligt Crveni Krst, een monument dat symbool staat voor een van de meest duistere periodes in de moderne geschiedenis. In dit concentratiekamp verbleven tussen 1941 en 1944 tienduizenden gevangenen. Crveni Krst is een van de weinige volledig bewaard gebleven concentratiekampen. Hoe somber de geschiedenis van Nis ook is, er wordt vandaag de dag gelukkig ook meer dan genoeg genoten. Restaurants, cafés en een aanzienlijk aantal studenten maken het centrum van de stad een levendige plek.

Onze groepsreizen Servië laten je kennis maken met een bijzonder land uit het voormalige Joegoslavië. Wil je de sfeer in Servië zelf proeven? Maak dan een groepsreis Servië met Koning Aap!