header image

Rondreis ZIJDEROUTE

65 dagen - v.a. € 7.295,- Boek nu

Excursies Rondreis ZIJDEROUTE

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheden van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Beijing - Acrobatenshow (kaartjes & transfers)

Ter plaatse boekbaar € 27,-

Je bezoekt het Jinsha theater, waar je de kunst van de acrobatiek nog volop kunt ervaren. Je zit dichtbij het podium waardoor je de extreme inspanning zeer goed kan zien, voelen, en horen. De show duurt ongeveer 1,5 uur. De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Beijing - Grote Muur bij Mutianyu & Zomerpaleis (1 dag)

Ter plaatse boekbaar € 31,-

Om de grote massa voor te zijn vertrekken we al vroeg in de ochtend met de bus naar de Grote Muur bij Mutianyu. Aan het eind van de ochtend rijden we vervolgens in ongeveer twee uur naar het Zomerpaleis waar je je kunt vergapen aan de ‘Marmeren Boot’ of heerlijk rond kan dwalen door de schitterende tuinen. Inclusief vervoer per eigen bus, exclusief entreegelden (circa 75 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) en lunch.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Beijing - Hutongexcursie per fiets, lunch & bezoek Bell Tower (½ dag)

Ter plaatse boekbaar € 32,-

Het woord ‘hutong’ komt van ‘hottog’, dat zoiets betekent als ‘bron’. Dorpelingen groeven destijds een bron en vestigden zich er omheen Tegenwoordig bestaat een hutong uit een aantal complexen van huizen om een hofje, waar met name oude stedelingen leven. Deze trip neemt je mee naar het oude Beijing ten noordwesten van de Verboden Stad. Je maakt een fietstocht (circa 3 uur) waarbij je veel oude huizen, steegjes, een hofje en een lokale markt ziet. Je ervaart het leven van de bewoners, neemt deel aan een lokale lunch en sluit de halve dag excursie af met een bezoek aan de Bell Tower. Inclusief: fietshuur, lunch, lokale gids in de hutong en entreegeld voor de Bell Tower.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Beijing - Peking Opera (alleen ‘mid-class’ kaartjes)

Ter plaatse boekbaar € 19,-

In het Liyuan Theater wordt de traditionele Beijing Opera uitgevoerd. De show duurt ongeveer een uur en combineert muziek, acrobatische dans, fascinerende make-up en spectaculaire kostuums. Er worden verhalen uitgebeeld uit de Chinese geschiedenis en folklore.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Bishkek - Nationaal Park Ala Archa

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Ga net als de Kirgiezen op een vrije dag naar het park. Prachtig gelegen, 40 km (ruim een uur rijden) buiten Bishkek en een wandelparadijs. Je kunt kiezen of je naar de waterval loopt, of nog verder naar een hoger gelegen berghut. Een kleine wandeling maken rond de bezienswaardigheden lager bij de grond is ook mogelijk. Je hebt er altijd een prachtige dag! De hoogste berg in het park is bijna 5000 meter hoog. Eigenlijk heb je in het Park Ala Archa altijd zicht op de hoge bergen, je ziet deze bergen al vanuit het centrum van Bishkek liggen. De prijs is gebaseerd op deelname van minimaal 7 deelnemers. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Vertrek: ’s ochtends na het ontbijt
Terug: laat in de middag

Inbegrepen: vervoer, entree Ala Archa
Niet inbegrepen: fooi

Dunhuang - Mogaogrotten (alleen transfers + resevering kaartjes)

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Je bezoekt de wereldbefaamde Mogaogrotten, een van de culturele hoogtepunten van deze reis en van heel China. Volgens inscripties zou een boeddhistische monnik er in 366 na Christus met het beeldhouwen begonnen zijn. Tijdens de daaropvolgende eeuw werden honderden grotten uitgehakt en beschilderd in de diepe zandstenen kliffen. Na de veertiende eeuw raakten de grotten in onbruik. De relatief goed bewaarde muurschilderingen geven een heel gedetailleerd beeld van de architectuur, wetenschappelijke en artistieke prestaties, buitenlandse contacten, kleding en het dagelijks leven tijdens de bloeiperiode van het Chinese boeddhisme. Bezoek aan de grotten is alleen mogelijk in groepsverband. De excursie neemt ongeveer 5 uur in beslag. Het entreegeld van circa 220 yuan betaal je ter plaatse (bedrag is onderhevig aan wijzigingen).

BELANGRIJK: Omdat er slechts een beperkt aantal toegangskaarten per dag zijn en entreekaarten worden afgegeven op basis van paspoortgegevens, kan deze excursie alleen voor vertrek worden geboekt. Het entreekaartje betaal je ter plaatse. 

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Dunhuang: Yadan landform, Yumenguan en Han Chinese Muur

Ter plaatse boekbaar € 39,-

Een lange excursie brengt je naar een aantal bijzondere plaatsen. Op 180 km van Dunhuang ligt het Yadan Geopark, een woestijnlandschap met bijzondere rotsformaties. Yumenguan is de volgende stop tijdens de excursie. Tijdens de Han Dynastie (202 v.Chr. - 220) vormde Yumenguan een toegangspoort in de Chinese Muur. De restanten van de Chinese Muur die zich in de omgeving van Yumenguan bevinden, zijn meer dan 1300 jaar ouder dan de bekendste delen van de Muur, zoals die rond Beijing. 

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.


Het minimum aantal deelnemers om deze excursie door te laten gaan is 6. 
Aanvangstijd excursie: 08:00 uur
Duur van excursie: ongeveer 10 uur


Nachttrein in softsleeperklasse voor 3 trajecten: Kashgar - Liuyuan / Jiayuguan-Lanzhou-Xi'an / Xi'an - Beijing

Ter plaatse boekbaar € 72,-

Nachttrein in softsleeperklasse voor trajecten Kashgar - Daheyan / Jiayuguan-Lanzhou-Xi'an / Xi'an - Beijing. In de slaapwagon met softsleeper klasse zijn er gesloten compartimenten met 4 bedden per compartiment (met beddengoed) boven elkaar. Deze upgrade dient van tevoren bij boeking (!) te worden opgegeven.

Turpan: Bezoek aan de ruïnes van Gaochang, Astana tombes en Bezeklikgrotten

Ter plaatse boekbaar € 26,-

Gaochang zou tijdens de hoogtijdagen van de Zijderoute een Han-Chinese kolonie zijn geweest. Onder de overblijfselen bevinden zich een stoepa en voorraadkamers. Niet ver van Gaochang liggen de Astana tombes, meer dan 1.000 tombes waar overleden bewoners van Gaochang ten ruste werden gelegd. In de prachtige zandstenen Flaming Mountains, bezoek je de Bezeklikgrotten.  Deze omvatten 77 grotten met boedhistische muurschilderingen uit de tijd van het West-Oeigoerse rijk (10e - 13e-eeuw).  

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Inbegrepen: vervoer
Niet inbegrepen: entree

Turpan: Bezoek aan Jiaohe ruïnes, Karez en de Sugong toren

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Op een plateau met mooi uitzicht op 10 km van Turpan bevinden zich de overblijfselen van de 2.000 jaar oude hoofdstad van het Jushi rijk, de ruïnes van Jiaohe. Veel is er niet bewaard gebleven, maar sinds 1992 wordt er hard aan de conservatie gewerkt. De Jiaohe ruïnes maken deel uit van monumenten die als Zijderoute op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Je bezoekt ook de Karez, vergelijkbaar met de Qanat in Iran. Dankzij dit ondergrondse watersysteem, kon Turpan in het verleden uitgroeien tot een belangrijke pleisterplaats op de Zijderoute. The Sugong toren wordt ook wel de Imin Minaret genoemd. Deze 37 meter hoge toren is de hoogste islamitische toren in de provincie Xinjiang

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Inbegrepen: vervoer
Niet inbegrepen: entree

Xi'an - Excursie Terracottaleger, Grote Gans pagode en medicijnenmarkt (alleen transfers)

Ter plaatse boekbaar € 23,-

Je brengt in de ochtend een bezoek aan de kruiden- en medicijnmarkt. Vervolgens rijd je in ruim een uur naar het befaamde Terracotta leger, waar je oog in oog zult staan met het leger van keizer Qin. Op de terugweg rijd je via de Grote Gans pagode terug naar het hotel. Entreegelden (circa 200 yuan; prijs onder voorbehoud van wijzigingen) zijn niet inbegrepen. De excursie neemt ongeveer 6 uur tijd in beslag.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Xi'an - Tang Dynastie show (alleen kaartjes)

Ter plaatse boekbaar € 19,-

Een spectaculaire show van een dik uur met traditionele dans, muziek en zang. Transfers zijn niet inbegrepen.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Xi'an – Traditionele dumpling-maaltijd en Tang Dynastie show (alleen kaartjes)

Ter plaatse boekbaar € 32,-

Eerst geniet je in het Defachang Restaurant van de lokale specialiteit: een gevuld deeggerecht dat in allerlei variaties qua vorm en smaak samengesteld kan worden. Vervolgens woon je de spectaculaire Tang Dynastie show bij. Een dik uur met traditionele dans, muziek en zang. Transfers zijn niet inbegrepen.

Xi'an - Traditionele dumpling-maaltijd in Defachang Restaurant

Ter plaatse boekbaar € 19,-

Geniet van de lokale specialiteit: een gevuld deeggerecht dat in allerlei variaties qua vorm en smaak samengesteld kan worden. Transfers zijn niet inbegrepen.

De prijs van deze excursie is gebaseerd op de deelname van minimaal 6 personen.

Yazd - Zoorkhaneh

Ter plaatse boekbaar € 3,-

's Avonds kun je een demonstratie van deze traditionele Iraanse sport bekijken. Zoorkhaneh wordt ook wel het "Huis van Kracht" genoemd en is een combinatie van fysieke en geestelijke oefeningen. Het is mogelijk een Zoorkhaneh te bezoeken in Yazd, op loopafstand van het hotel. Je betaalt een entreekaartje voor circa twee euro. In het sporadisch geval dat de gebruikte accommodatie niet op loopafstand van het hotel ligt kun je (eventueel met behulp van je reisbegeleider) zelf op eigen kosten vervoer naar de Zoorkaneh regelen.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.