Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Ethiopië

Reizen naar Ethiopië

Reizen naar Ethiopië

Wanneer je bezig bent aan je rondreis door Ethiopië, lijkt het alsof je van de ene in de andere wereld terechtkomt. Dat heeft niet alleen te maken met de verschillende landschappen, maar ook met de twee verschillende religies die er een rol spelen: de islam en het christendom. Verder staat een bezoek aan het Oost-Afrikaanse land natuurlijk garant voor een ontmoeting met zowel de meest exotische dieren als tribale volkeren. Kortom: tijdens een rondreis door Ethiopië maak je kennis met het authentieke en ongerepte Afrika. Kies voor een fascinerende mix tussen traditionele culturen en het mooiste natuurschoon dat je je kunt voorstellen!

In het noorden van Ethiopië kun je reizen door het bergachtige landschap van het Simiengebergte en zal de invloed van het orthodoxe geloof in die regio al snel zichtbaar worden. Een goed voorbeeld daarvan is de plaats Lalibela, waar je een elftal in rotsen uitgehakte kerken kunt bezichtigen en een bezoek kunt brengen aan de religieuze ondergrondse gangen. De geur van wierook en de klanken van zowel het tromgeroffel als het gezang van de kerkgangers zorgen voor een mystieke sfeer, die je gedurende je rondreis door Ethiopië zeker bij zal blijven.

De Omovallei, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt, ligt in het zuiden van Ethiopië. Dit is het woongebied van diverse fascinerende bevolkingsgroepen ieder met hun eigen cultuur en tradities. Het animisme en het geloof in de voorouders spelen een belangrijke rol. De meeste groepen leiden een semi-nomadisch leven, landbouw en veeteelt zijn de voornaamste middelen van bestaan. Je maakt onder andere kennis met volkeren als de Mursi, Hamer, Dorze en Tsemay. Met name de weekmarkten in dorpen als Turmi en Key Afar zijn een kleurrijk schouwspel. Van heinde en verre komen de traditioneel geklede stamleden met hun koopwaar naar de markt.

Kies voor een van de meest bijzondere bestemmingen ter wereld en verrijk jezelf door een rondreis Ethiopië!