Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Finland

Reizen naar Finland

Reizen naar Finland

In het hoge Europese noorden ligt bij de poolcirkel het bergachtige Lapland. Rijk aan prachtige natuur strekt de regio zich uit over vier verschillende landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland.

Het Oulanka Nationaal Park in Fins Lapland wordt door zowel lokale als buitenlandse reizigers bezocht. De inkomsten die voortkomen uit het toerisme worden gebruikt om de ongerepte natuur te beschermen. Er leven veel dieren in Oulanka, van groot tot klein. Denk aan bijvoorbeeld ruim honderd vogelsoorten en veel vlindersoorten. Met flink wat geluk kun je alle grote zoogdieren van Finland spotten, zoals de beer, de veelvraat, de lynx, het rendier en de eland. Je lokale Finse gids weet alles over deze dieren en vertelt je graag meer.

Dwarrelende sneeuwvlokken, boomtoppen met een dik pak sneeuw, bevroren water en eindeloze sneeuwvlaktes maken van Lapland een winters sprookjesdecor. Ga ijsvissen en trek door de wildernis met speciale sneeuwschoenen, die aan kleine tennisrackets doen denken. Een hoogtepunt van je reis naar Finland is de husky sledetocht! Geniet van magische wereld en de stilte om je heen terwijl je luistert naar het knarsen van de verse sneeuw als de enthousiaste honden zich voortbewegen.

Door de geografische ligging van Fins Lapland is het in de winter vaak mogelijk om aurora borealis of het noorderlicht te spotten. Ga op ontdekkingstocht op zoek naar de dansende kleuren aan de sterrenhemel, een natuurlijk fenomeen dat maar op enkele delen van de wereld zichtbaar is.

Ga met Koning Aap op rondreis door Finland en ontdek de schoonheden in het ‘‘Winter Wonderland”.