Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Iran

Reizen naar Iran

Reizen naar Iran

Niet iedereen linkt Iran aan rondreizen. Toch is door Iran reizen een aanrader. Want maak je een rondreis door Iran, dan kom je er al snel achter dat dit land zoveel moois te bieden heeft, ondanks de vaak negatieve berichtgeving in het nieuws. Daarbij zal je ook snel opmerken dat de bevolking erg gastvrij en onbaatzuchtig is. Reis je door Iran, dan voel je je zeker welkom!

Wie gaat reizen naar Iran, reist 2500 jaar terug de geschiedenis in. Bezoek je tijdens je Iran reis een bazaar of oud stadsgedeelte, dan krijg je het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Het zal je dan tijdens de groepsreis door Iran soms ook ineens verbazen hoe modern de Iraanse steden zijn. Vooral de jonge generatie houdt er opvattingen van deze tijd aan over. Ga je rondreizen door Iran, dan kijk je je ogen uit; kleurrijk betegelde paleizen, moskeeën en medressen en eveneens kleurrijke en geurige bazaars. Ook de natuur is er prachtig. De kustregio is zeer vruchtbaar en bedekt met rijstvelden, thee- en tabaksplantages en citrusvelden. In het binnenland vind je naast een bergachtig landschap met uitgestrekte droge hoogvlaktes ook zand- en zoutwoestijnen; een geweldig gezicht.

Ga je naar Iran op vakantie, dan zal je mond af en toe openvallen van al dat moois! Groepsreizen naar Iran tonen je de rijke geschiedenis van het land. Iran is namelijk het op één na oudste land ter wereld. Het land herbergt vele kunstschatten uit de pre-islamitische en islamitische tijd. De ruïne van Persepolis (ooit één van de mooiste paleizen ter wereld) mag je niet overslaan tijdens je Iran groepsreis. Deze maakt nog steeds een diepe indruk door de vele ongeschonden reliëfs.

Als je door Iran gaat rondreizen komen je smaakpapillen ook niets tekort! Heerlijke yoghurt -vaak geserveerd met knoflook-, sappige soorten fruit, zoals granaatappels, bananen, vijgen, dadels en meloenen. En, wat je tijdens je vakantie in Iran ook zeker moet proeven, zijn de pistachenoten uit dit land. Deze zijn niet voor niets wereldberoemd!

Een rondreis door Iran. Terug de geschiedenis in, genieten van het prachtige landschap, het heerlijke eten, de mooie kleuren en niet te vergeten: de gastvrije bevolking. Iran reizen vergeet je nooit meer!