Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Honduras

Reizen naar Honduras

Reizen naar Honduras

Door Honduras reizen is zonder twijfel de moeite waard. Het Centraal-Amerikaanse land, dat grenst aan Guatemala, El Salvador, Nicaragua, de Caribische Zee en de Grote Oceaan, wordt gekenmerkt door tal van bezienswaardigheden op het gebied van zowel natuur als cultuur. Natuurlijk wordt het land gedeeltelijk gekleurd door de Maya-wereld, maar behalve indianen wonen er meerdere bevolkingsgroepen waarmee je gedurende je rondreis door Honduras kennis kunt maken.Van dit alles kun je genieten in een heerlijk tropisch klimaat. Wat wil je nog meer?

Een van de bekendste plaatsen die je tijdens je rondreis door Honduras ongetwijfeld zult aandoen is Copán, niet ver van de grens met Guatemala. Dat heeft alles te maken met het meest zuidelijk gelegen centrum van de Maya’s dat je er aantreft. Op het complex kom je oog in oog te staan met schitterende ruïnes, bewaarde hiërogliefen, minutieuze beeldhouwkunst en stèles, oftewel stenen kolommen met daarop de afbeelding van voormalige heersers.

Natuurliefhebbers hoeven zich evenmin te vervelen tijdens hun verblijf in Honduras. Je vakantie staat garant voor de meest overdonderende bezienswaardigheden, met als hoogtepunten de Pulhapanzák-watervallen, de meren van Yojoa en El Cajón, de grotten van Taulabé en de grote botanische tuin Lancetilla. Ontdek de natuurlijke en culturele schoonheid van het land tijdens de Honduras reizen!