header image

Rondreis ZIJDEROUTE

65 dagen - v.a. € 7.295,- Boek nu

Veelgestelde vragen Rondreis ZIJDEROUTE

 1. Heb ik een visum nodig voor Armenie?
 2. Heb je vaccinaties nodig voor een rondreis door Armenië?
 3. Heeft mijn GSM bereik
 4. Hoe is de Armeense keuken?
 5. Hoe wordt er gereisd in Armenie?
 6. Hoe wordt er geslapen tijdens de Armenië reis?
 7. Is er wifi in Armenië ?
 8. Kan ik met euro's betalen in Armenië?
 9. Mag je in Armenie overal vrijelijk fotograferen?
 10. Wat is de beste periode om naar Armenie te reizen?

Heb ik een visum nodig voor Armenie?

Er is is geen visumplicht meer voor Armenie. Je krijgt een gratis entry stempel bij aankomst.

Heb je vaccinaties nodig voor een rondreis door Armenië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Heeft mijn GSM bereik

Informeer bij je provider of er bereik is in Armenie. Je kan ook een lokale simcard met beltegoed kopen. In alle hotels is gratis Wifi.

Hoe is de Armeense keuken?

Eten en drinken is heel belangrijk voor Armeniers. Shasliks zijn favoriet maar ook vegetariers kunnen er goed terecht. Auberginegerechten, vis, noten, kaas, fruit en vers brood zijn altijd verkrijgbaar.

Hoe wordt er gereisd in Armenie?

Het vervoer in Armenie gaat per privé bus.Er wordt onderweg veelvuldig gestopt voor bezienswaardigheden, fotostops en lunches.

Hoe wordt er geslapen tijdens de Armenië reis?

Je overnacht in prima middenklasse hotels.

Is er wifi in Armenië ?

In Yerevan hebben alle hotels wifi in de lobby, heel soms ook in de kamers. Restaurants in Yerevan hebben soms ook wifi.

Kan ik met euro's betalen in Armenië?

Contante euro's kun je omwisselen bij de banken of in de betere hotels. Ook zijn er verschillende pinmogelijkheden in de grotere steden als Yerevan.

Mag je in Armenie overal vrijelijk fotograferen?

Fotograferen is over het algemeen geen probleem in Armenië. Alleen bij militaire en strategisch belangrijke objecten worden uitzonderingen gemaakt. Verder wordt er bij veel bezienswaardigheden naast de normale entree een extra bedrag gerekend voor foto- en videocamera's. In kerken wordt vaak verzocht om niet te fotograferen. In veel musea mag je daarentegen wel fotograferen, maar vaak zonder flits.Vaak mag je alleen tegen betaling binnen de kloosters en kerken fotograferen of filmen.

Wat is de beste periode om naar Armenie te reizen?

Van april tot en met september. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland maar in de zomer kan het er flink warm worden.
 1. Heb ik een visum nodig voor China?
 2. Heb ik inentingen nodig voor mijn China rondreis?
 3. Hoe is het reizen per nachttrein in China?
 4. Hoe overnachten we in China?
 5. Hoe zit het met de elektriciteit/voltage ?
 6. Is er wifi in de hotels en heeft mijn GSM bereik in China?
 7. Kan ik euro's wisselen in China?
 8. Kan ik in China pinnen?
 9. Wat is de beste reistijd naar China?
 10. Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en China?
 11. Wat neem ik mee op deze reis?

Heb ik een visum nodig voor China?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor China nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 5 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Voor meer informatie:

 • Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

 • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be 

  Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik inentingen nodig voor mijn China rondreis?

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe is het reizen per nachttrein in China?

Tijdens de nachttreinritten maken wij gebruik van hardsleeper coupes. Er zijn linnengoed en dekens aanwezig, af en toe ook een handdoek. 

De hardsleeper compartimenten bieden plaats aan 6 personen met 3 bedden boven elkaar aan elke kant. Het compartiment is niet af te sluiten. 

Soms is er een restauratiewagen aanwezig in de trein, maar we raden het aan snacks mee te nemen in de trein. Er is wel altijd een restauratiekarretje wat langs komt met noodles, vers fruit en andere snacks. Er is aan het begin van elke coupe een kraantje waar heet water uitkomt, dit kan gebruikt worden om noodle soepjes te maken of thee te zetten. Softsleepers kunnen tegen meerkosten bijgeboekt worden, dit is wel op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het softsleeper compartiment is vaak wel afsluitbaar d.m.v een gordijntje of deur. Het biedt plaats aan 4 bedden, aan iedere zijde 2 bedden boven elkaar. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zit er geen verschil in de hardheid van het matras van hardsleeper of softsleeper.

Hoe overnachten we in China?

Je wisselt overnachtingen in grote, middenklasse hotels af met een verblijf in sfeervolle guesthouses op het platteland. Bij sommige reizen die de Yangtze cruise doen overnacht je op de boot en en bij lange treinritten in de hardsleeper of een bijgeboekte softsleeper.

Hoe zit het met de elektriciteit/voltage ?

De voltage bedraagt 220V.
We adviseren je een wereldstekker mee te nemen. Meer informatie over de gebruikte stekkers, kun je vinden op de volgende website: http://www.wereldstopcontacten.nl/china/Is er wifi in de hotels en heeft mijn GSM bereik in China?

In de grote steden is er (gratis) wifi beschikbaar in de hotels. Soms alleen in de lobby en regelmatig ook op de kamers. Houd er wel rekening mee dat je niet alle websites kunt bezoeken in China: bijvoorbeeld Google, Facebook en YouTube zijn sites die geblokkeerd worden door de Chinese overheid.

 

Kan ik euro's wisselen in China?

Ja, dat kan. Euro's kun je gemakkelijk bij banken, wisselkantoren en vaak ook bij hotelrecepties omwisselen.

Kan ik in China pinnen?

Ja, in alle grote steden kun je pinnen, o.a. bij the Bank of China. De reisbegeleider kan je adviseren waar je het best kunt pinnen. Je pinpas dient wel een cirruslogo te hebben. Tevens moet je je bankpas activeren voor het wereldwijd opnemen van geld: dit dien je voor vertrek bij je bank te verzorgen. Maak je gebruik van internetbankieren, dan kun je zelf bij je instellingen aangeven dat je wereldwijd geld wilt kunnen opnemen, voor een bepaalde periode.

Wat is de beste reistijd naar China?

Over het algemeen kun je in de periode van mei tot en met september in geheel China rekenen op warm tot zeer warm weer. Het westelijk deel van China, Xinjiang en Tibet, is het hele jaar door zeer droog, en is in de winter zeer koud. In het zuidoosten zijn de winters kort en nat. Bedenk dat, waar je ook bent in China, het in hoger gelegen gebieden ook in de zomer koud kan zijn. Vooral na zonsondergang kunnen de temperaturen daar sterk dalen.
We raden de reizigers in het voor- en najaar aan ook warme kleding mee te nemen voor koele dagen en avonden.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en China?

Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later en tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later.

Wat neem ik mee op deze reis?

We adviseren je om een koffer op wieltjes of rugzak mee te nemen en het totale gewicht te beperken tot 15 kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Denk aan de steile trappen van Chinese stations, de beperkte bagageruimte in de treinen en bussen, de vele ongeplaveide straten en het ontbreken van een lift in de eenvoudigere hotels,Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

In China is alle westerse kleding wel ingeburgerd. In de meeste hotel is laundry service aanwezig. Ook in China kan het in het voor- en najaar 's avonds fris zijn.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: handdoek (voor de meer eenvoudige guesthouses en familieverblijven buiten de grote steden), wandelschoenen, zaklamp, waterfles, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, opladers, lakenzak (vooral voor Tibet en onze specialistische avontuurlijke Chinareizen), toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, beker.Het is niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen tenzij anders vermeld in de vertrektijdenbrief.

 1. Heb je een visum nodig voor Georgië?
 2. Heb je vaccinaties nodig voor mijn Georgië rondreis?
 3. Hoe wordt er gereisd?
 4. Hoe wordt er geslapen in Georgië?
 5. Kan ik met euro's betalen in Georgië?
 6. Mag je in Georgië overal vrijelijk fotograferen?
 7. Wat is de beste periode om naar Georgië te reizen?
 8. Zijn er kledingvoorschriften voor Georgië?

Heb je een visum nodig voor Georgië?

Het visum voor Georgië krijg je bij aankomst op de luchthaven van Tiblisi en is gratis.

Heb je vaccinaties nodig voor mijn Georgië rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe wordt er gereisd?

De gehele route in Georgië wordt afgelegd met een privébus.

Hoe wordt er geslapen in Georgië?

Je overnacht afwisselend in eenvoudige middenklasse hotels en guesthouses. Buiten Tbilisi zijn er weinig hotels, vandaar dat we in plaatsen als Gavazi, Kutaisi en Kazbegi in  familieguesthouses slapen. Dat zijn kleinschalige homestay's waar de vrouw des huizes de heerlijkste maaltijden op tafel zet.

Kan ik met euro's betalen in Georgië?

Je kan heel makkelijk pinnen in Georgië. Zeker in de hoofdstad Tiblisi. Cash euro's kunnen gewisseld worden bij de banken. Het is niet nodig om dollars aan te schaffen.

Mag je in Georgië overal vrijelijk fotograferen?

Fotograferen is over het algemeen geen probleem in Georgië. Alleen bij militaire en strategisch belangrijke objecten worden uitzonderingen gemaakt. Verder wordt er bij veel bezienswaardigheden naast de normale entree een extra bedrag gerekend voor foto- en videocamera's. In kerken wordt vaak verzocht om niet te fotograferen. In veel musea mag je daarentegen wel fotograferen, maar vaak zonder flits.

Wat is de beste periode om naar Georgië te reizen?

Van april tot en met september. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland, alleen ligt de temperatuur 's zomers hoger.

Zijn er kledingvoorschriften voor Georgië?

Er zijn geen kledingvoorschriften. Dames moeten wel een hoofdoekje om in de kerken en kloosters. Zowel mannen als vrouwen mogen geen korte broek aan in kerken en kloosters en in sommigen kerken mogen vrouwen geen broek aan hebben, er zijn dan omslagdoeken te leen.
 1. Heb ik een visum nodig voor Iran
 2. Heb ik inentingen nodig voor Iran?
 3. Hoe is de accommodatie in Iran?
 4. Hoe is de houding van de Iraanse bevolking ten opzichte van westerlingen?
 5. Hoe zit het met fotograferen in Iran?
 6. Is er wifi beschikbaar in Iran?
 7. Kan ik op reis mijn GSM gebruiken ?
 8. Kunnen we ons vrij bewegen Iran of moeten we continue de lokale gids volgen?
 9. Mag ik als niet moslim alcohol Iran binnen brengen?
 10. Wat is de beste periode om naar Iran te reizen?
 11. Wat voor valuta kan ik het best meebrengen naar Iran?
 12. Wat zijn de kleding voorschriften voor vrouwen en mannen in Iran?
 13. Welke vormen van vervoer worden er gebruikt tijdens deze Iran groepsreis?

Heb ik een visum nodig voor Iran

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum en uitnodigingsbrief  voor Iran nodig.

6 weken voor vertrek start Koning aap met de aanvraag en zal je een mail ontvangen met de te volgen procedure.

Voor meer informatie:

 

 

 


Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik inentingen nodig voor Iran?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe is de accommodatie in Iran?

We verblijven in redelijk middenklasse hotels op basis van tweepersoonkamers met eigen douche en toilet.
Voor een foto-impressie over accomodatie en vervoer, kijk bij het tabblad 'Impressies' bij jouw reis op de website.

Hoe is de houding van de Iraanse bevolking ten opzichte van westerlingen?

Iraniërs zijn een zeer vriendelijk en gastvrij volk, niet anti westers en juist -blij dat je geïnteresseerd bent in hun land, menig keer zal je uitgenodigd worden voor een babbel en een kop thee.

Hoe zit het met fotograferen in Iran?

Binnen het heiligdom in Qom mag je niet fotograferen. In de buurt van de nucleaire fabriek bij Natanz waar je met de bus langs rijdt mag er zeker niet gefotografeerd worden. Verder geen beperkingen en mensen poseren over het algemeen graag ook de vrouwen, vooral als het eerst wordt gevraagd.

Is er wifi beschikbaar in Iran?

In de meeste hotellobbies heb je gratis Wifi, soms is het ook beschikbaar op de hotelkamers. 

Kan ik op reis mijn GSM gebruiken ?

Het gebruik van GSM is in principe op de meeste plaatsen mogelijk. Dit hangt echter sterk af van het type toestel dat je gebruikt (dualband, tri-band,...) en de samenwerkingscontracten van je eigen provider.

Het is daarom zeer raadzaam om voor vertrek contact op te nemen met je GSM-provider om na te gaan of jouw type GSM en abonnement aan de nodige vereisten voldoen.

Houd er verder rekening mee dat GSM-verkeer in de meeste grote steden geen problemen oplevert, maar dat de mogelijkheden op het platteland of in de afgelegen streken eerder beperkt zijn.

Kunnen we ons vrij bewegen Iran of moeten we continue de lokale gids volgen?

Koning aap maakt  naast Nedelandse begeleiding sinds 2017 ook gebruik van een lokale gids. Dit is verplicht. Het is eigenlijk een formalitiet en daardoor blijf je voldoende individuele vrijheid houden.

Mag ik als niet moslim alcohol Iran binnen brengen?

Nee het is strikt verboden om alcohol in te voeren ook voor niet moslims.

Wat is de beste periode om naar Iran te reizen?

De zomers zijn erg heet in Iran.Het is een droge warmte. In april kan het met name in Iraans Koerdistan nog koud zijn. September en oktober is nazomer in Iran maar gedurende de dag kan het nog lekker warm zijn.
Je zou nog even de informatie over klimaat op onze website kunnen nalezen : koningaap.nl/iran-reizen/weer-en-klimaat-iran

Wat voor valuta kan ik het best meebrengen naar Iran?

Zowel euro's als dollars kunnen gewisseld worden bij zowel banken als daarbuiten. Je kan niet pinnen in Iran. In sommigen winkels kan je bij grote aankopen betalen met een creditcard.Ondanks de opheffing van aan aantal sancties is het tot nu nog niet mogelijk om te pinnen.

Wat zijn de kleding voorschriften voor vrouwen en mannen in Iran?

Vrouwelijke deelneemsters moeten een hoofddoek om in het openbaar en een lang tuniek of jas over een broek dragen, dit in gedekte kleuren. Lichaamsvormen mogen niet geaccentueerd worden De enige plek waar de hoofddoek af mag is in de hotelkamer. Sinds kort mogen mannen t-shirts of blouses aan met korte mouwen, korte broeken zijn verboden.

Welke vormen van vervoer worden er gebruikt tijdens deze Iran groepsreis?

Tijdens deze reis maken we gebruik van een privé bus. Er wordt niet binnenlands gevlogen.
Voor een foto-impressie over accomodatie en vervoer, kijk bij het tabblad 'Impressies' bij jouw reis op de website. 
 1. Heb ik inentingen nodig voor Kazachstan?
 2. Heb je een visum nodig om te reizen naar Kazachstan?
 3. Hoe kan ik het best betalen in Kazachstan?
 4. Hoe wordt er gereisd door Kazachstan?
 5. Is er Wifi tijdens de reis
 6. Is Kazachstan veilig?
 7. Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kazachstan?
 8. Moet ik een slaapzak meenemen naar Kazachstan?
 9. Waar slapen we in Kazachstan ?
 10. Wat is de beste reistijd voor Kazachstan?
 11. Wat voor soort stekkers heb ik nodig ?
 12. Wat zijn de kledingvoorschriften in Kazachstan?

Heb ik inentingen nodig voor Kazachstan?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Heb je een visum nodig om te reizen naar Kazachstan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor de 21-daagse Kazachstan rondreis (reiscode RKH-BUH) en de 65-daagse Zijderoute (Reiscode RDB-BUX) geen visum voor Kazachstan nodig. Als je langer dan een maand in Kazachstan verblijft is er wel een visumplicht.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin uiterlijk 8 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten € 30,-bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Belgische reizigers brengen wij € 30,- bemiddelingskosten in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Hoe kan ik het best betalen in Kazachstan?

Kazachstan is nog echt een cash economie. Je kunt alleen in Almaty pinnen.Je kunt dus het best cash dollars of euro's meenemen.

Hoe wordt er gereisd door Kazachstan?

Er wordt gereisd met eigen busjes of 1 grote bus. Dat hangt af van aantal mensen in de groep.

Is er Wifi tijdens de reis

Bij de 65 daagse Zijderoute reis zal je in Kazachstan geen Wifi tegenkomen. Bij de 21 daagse Kazachstan rondreis (reiscode RKH-BUH) verblijf je regelmatig in hotels verblijven waar ze over wifi beschikken. De geplande hotels in Almaty, Taraz, Shymkent, Turkestan en Astana beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Ook is er internet in het guesthouse in Altyn-Emel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn. In de overige plaatsen is helemaal geen wifi beschikbaar; Kazachstan is nog duidelijk een land 'in ontwikkeling'.

Is Kazachstan veilig?

Ja, het regime heeft de touwtjes strak in handen, waardoor er weinig politieke onlusten zijn. Ook kleine criminaliteit komt weinig voor, hoewel je in Almaty wel moet oppassen voor zakkenrollers.

Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kazachstan?

Ja, in principe kun je overal mineraalwater kopen, meestal is dit water met koolzuur.

Moet ik een slaapzak meenemen naar Kazachstan?

Voor onze reizen naar Kazachstan heb je geen slaapzak nodig. Bij de 21-daagse Kazachstan rondreis (reiscode RKH-BUH) slaap je regelmatig in een guesthouse met gedeeld sanitair. Het guesthouse beschikt over matrasjes of bedden, dekens en kussens. Het is wel handig zelf voor een lakzenzak en handdoek te zorgen.

Waar slapen we in Kazachstan ?

In Kazachstan maken we bij de 65 daagse Zijderoute rondreis (reiscode RDB-BUX) gebruik van homestays in het dorpje Akzu Djabagly. Bij deze homestay slapen we bij mensen thuis, dus vaak wel een eigen slaapkamer maar gedeeld sanitair. De groep wordt dan verdeeld over verschillende huizen.

Bij de 21-daagse rondreis (reiscode RKH-BUH) slaap je in wisselende accommodatie.

In Almaty, Taraz, Shymkent, Turkestan en Astana heb je de beschikking over een kamer met eigen badkamer.

In de overige plaatsen heb je meestal gedeeld sanitair binnen het guesthouse waar je slaapt. Meestal is er warm water. Je hoeft voor deze reis geen slaapzak of slaapmatje mee te brengen vanuit Nederland of België. Het guesthouse/hotel beschikt over matrasjes of bedden, over dekens en kussens. Het is wel handig zelf voor een lakenzak en handdoek te zorgen.

Wat is de beste reistijd voor Kazachstan?

Voor- en najaar zijn de beste periodes, 's zomers is het erg heet, s 'winters erg koud. Het is wel een droge hitte in de zomer, dus als je daar enigszins tegen kunt en je tempo er op aanpast, kan er ook 's zomers gereisd worden. Wil je de bergen in, dan is de zomer juist de ideale tijd.

Wat voor soort stekkers heb ik nodig ?

Je kan onze stekkers gebruiken. Via de onderstaande link  kan je meer informatie kirjgen over stekkers over de hele wereld.  http://www.wereldstopcontacten.nl/

Wat zijn de kledingvoorschriften in Kazachstan?

Kazachstan is een islamitisch land, maar door haar jarenlange Russische overheersing zijn westerse kleedgewoonten heel gebruikelijk, zeker in de grote steden. Het dragen van niet al te uitdagende kleding wordt wel op prijs gesteld, zeker op het platteland. Je zult zien dat als je geen ontblote schouders en benen laat zien mensen meer respect tonen. Draag dus eerder een lange wijdere broek dan een korte of strakke broek en een T-shirt of blouse met korte mouwen dan een strak hemdje. Voor een bezoek aan een moskee moet je wel conservatief gekleed zijn.
 1. Heb ik een slaapzak nodig voor reizen in Kirgizstan?
 2. Heb je een visum nodig voor Kirgizstan ?
 3. Hoe kan ik het best betalen in Kirgizstan?
 4. Hoe wordt er gereisd in Kirgizstan?
 5. Is er Wifi tijdens de reis
 6. Is Kirgistan veilig?
 7. Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kirgizstan ?
 8. Kan je veel wandelen in Kirgizstan ?
 9. Waar slaap je onderweg in Kirgizstan ?
 10. Wat is de beste reistijd voor Kirgizstan?
 11. Wat zijn de kledingvoorschriften in Kirgizstan?
 12. Welke inentingen heb ik nodig ?
 13. Welke stekker moet ik meenemen ?

Heb ik een slaapzak nodig voor reizen in Kirgizstan?

Je hebt geen slaapzak nodig voor de 22 daagse  Centraal Azie ( reiscode RCA )reis en ook niet voor  de 65 daagse Zijderoute reis ( reiscode RDB ).

Heb je een visum nodig voor Kirgizstan ?

Voor Kirgizstan heb je geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade en hun eventuele visum te regelen.Hoe kan ik het best betalen in Kirgizstan?

Kirgizstan is nog echt een cash economie. Je kunt alleen in de grote stad  pinnen en verder alleen cash geld wisselen . Je kunt dus het beste cash dollars of euro's meenemen.

Hoe wordt er gereisd in Kirgizstan?

Tijdens de 65 daagse Zijderoute reis reiscode RDB kan er  gereisd worden met een truckbus. Dat is een soort vrachtwagen met daarop een buscabine .Ook maken we gebruik van  Russische busjes. Bij de 22 daagse  Centraal Azie reis, reiscode RCA maken we al naar gelang het aantal deelnemers gebruik van een  busje of touring bus. 

Is er Wifi tijdens de reis

Je vindt nauwelijks tot geen Wifi tijdens je reis door Kirgistan.

Is Kirgistan veilig?

Ja, het is er  weleens onrustig maar het is nooit tegen toeristen gericht.  In Bishkek moet je wel oppassen voor zakkenrollers.

Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kirgizstan ?

Ja, in principe kun je overal mineraalwater krijgen.

Kan je veel wandelen in Kirgizstan ?

In principe izijn beide reizen ( 22 daagse Centraal Azie rondreis reiscode RCA  en de 65 daagse Zijderoute rondreis reiscode RDB  ) geen wandelreizen. Bij beide reizen  ben je een hele dag bij  Son Kul en daar kan je prachtig wandelen.  Je reist met eigen bus door het berglandschap en maakt wel  diverse stops onderweg. Afhankelijk van de conditie van de weg (die van reis tot reis kan verschillen) kom je vroeg of laat aan. Als je vroeg bent, kun je natuurlijk zelf lekker nog even  in de omgeving gaan wandelen.

Waar slaap je onderweg in Kirgizstan ?

Bij de 22 daagse  Centraal Azie  rondreis reiscode RCA  en de 65 daagse Zijderoute reis  reiscode RDB slaap je afwisselend in hotels, homestays en in de maanden juni t/m augustus ook in een yurt. Bij een overnachting in een yurt is buiten een wc en een kraantje en slaap je met meerdere personen in een yurt.In een homestay slaap je bij mensen thuis, vaak wel een eigen slaapkamer maar gedeeld sanitair en soms zeer eenvoudig sanitair.  De groep wordt dan verdeeld over meerdere huizen.

Wat is de beste reistijd voor Kirgizstan?

De beste periode is de zomer, dan is de temperatuur in de bergen het lekkerst. Vanaf mei verdwijnt de sneeuw in de bergen en trekken de nomaden weer de bergen in met hun kudden en yurts (vilten tenten). Rond september gaan de mensen terug naar hun dorpen in de lager gelegen gebieden.

Wat zijn de kledingvoorschriften in Kirgizstan?

Kirgizstan is een islamitisch land, maar door haar jarenlange Russische overheersing en de nomadische traditie zijn westerse kleedgewoonten heel gebruikelijk, zeker in de grote steden. Het dragen van niet al te uitdagende kleding wordt wel op prijs gesteld, zeker op het platteland. Je zult zien dat als je geen ontblote schouders en benen laat zien mensen meer respect tonen. Draag dus eerder een lange wijdere broek dan een korte of strakke broek en een T-shirt of blouse met korte mouwen dan een strak hemdje. Voor een bezoek aan moskeeën moet je wel conservatief gekleed zijn.

Welke inentingen heb ik nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

 1. Heb ik een slaapzak nodig ?
 2. Heb ik een visum nodig voor Oezbekistan?
 3. Heb ik vaccinaties nodig voor Oezbekistan ?
 4. Hoe is de accommodatie in Oezbekistan?
 5. Hoe wordt er gereisd in Oezbekistan?
 6. Is er voldoende mineraalwater verkrijgbaar in Oezbekistan?
 7. Is er voor vegetariërs voldoende te eten in Oezbekistan?
 8. Is er Wifi tijdens de reis
 9. Kan ik mijn mobiel gebruiken ?
 10. Wat is de beste reistijd voor Oezbekistan?
 11. Wat voor kleding kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?
 12. Welke stekker moet ik meenemen ?
 13. Welke valuta kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Heb ik een slaapzak nodig ?

Wij maken gebruik van goede middenklasse hotels en je hebt dus geen slaapzak nodig.

Heb ik een visum nodig voor Oezbekistan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor Oezbekistan  een visum  nodig. 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 8 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Vanwege de complexiteit van de aanvraag voor het visum is het verplicht de visumaanvraag via ons te laten lopen.

Voor meer informatie:

 • Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl.
 • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be


 • Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik vaccinaties nodig voor Oezbekistan ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe is de accommodatie in Oezbekistan?

Er wordt overnacht in redelijke middenklasse hotels en sfeervolle traditionele guesthouses met eigen douche en toilet. Bij de 15-daagse Oezbekistan rondreis (reiscode RUZ)  overnacht je 1 nacht in een yurt en 1 nacht in een homestay. In de yurt slaap je met meerdere personen en is er buiten een eenvoudige wc en een wasbakje. Bij de homestay slaap je meestal met 2 personen in een kamer met gedeeld sanitair. De groep wordt dan verdeeld over meerdere huizen.Bij de 22 daagse Centraal Azie reis (reiscode RCA) overnacht je 1 nacht in een yurt.

Hoe wordt er gereisd in Oezbekistan?

In Oezbekistan reizen we met onze eigen bus of busje afhankelijk van het aantal deelnemers. Onderweg is daardoor de mogelijkheid om regelmatig te stoppen.

Is er voldoende mineraalwater verkrijgbaar in Oezbekistan?

Je kan overal makkelijk mineraal water kopen, vaak verkopen ze ook water met koolzuur.

Is er voor vegetariërs voldoende te eten in Oezbekistan?

Je kunt overal salades eten zonder vlees en er zijn enkele  gerechten en soepen zonder vlees. Brood is er bij elke maaltijd en is erg lekker.

Is er Wifi tijdens de reis

In Oezbekistan is er in ongeveer 95 % van de door ons gebruikte hotels Wifi. Het is echter niet gratis maar kan tegen betaling.

Kan ik mijn mobiel gebruiken ?

Dit hangt van  welke provider je gebruik maakt. Je kan dit dus het beste even checken bij je provider.

Wat is de beste reistijd voor Oezbekistan?

In het voor en najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam. In onze zomer is het erg warm in Oezbekistan het is echter wel een droge warmte. In de zomer kan je het best vroeg in de ochtend en later in de middag op stap gaan.

Wat voor kleding kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Oezbekistan is een islamistisch land, de kledingvoorschriften zijn niet streng maar we raden toch aan gepaste kleding mee te nemen. In de zomer zijn koele katoenen kleding en sandalen aan te raden.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Je kan tegenwoordig op bijna alle plaatsen pinnen in Oezbekistan. Het beste kan je ook nog wat cash euro 's meenemen voor bijvoorbeeld  het geval een pin defect is .
 1. Heb ik een slaapzak nodig in Turkmenistan?
 2. Heb ik een visum nodig voor Turkmenistan?
 3. Heb ik vaccinaties nodig ?
 4. Hoe reizen we in Turkmenistan?
 5. Hoe zijn de hotels in Turkmenistan?
 6. Is er genoeg te eten voor vegetariers in Turkmenistan?
 7. Is er Wifi tijdens de reis
 8. Kan ik overal water kopen ?
 9. Kan ik pinnen in Turkmenistan?
 10. Waar moet ik rekening mee houden qua kleding in Turkmenistan?
 11. Wat is de beste periode om te reizen naar Turkmenistan?
 12. Wat voor stekkers kan ik gebruiken in Turkmenistan?

Heb ik een slaapzak nodig in Turkmenistan?

In Turkmenistan maken we gebruik van goede middenklasse  hotels, je hebt dus geen slaapzak nodig.

Heb ik een visum nodig voor Turkmenistan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt  heb je voor  Turkmenistan een visum nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 10 tot 12 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Voor Turkmenistan is het verplicht de procedure via ons te laten lopen. Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30 bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Voor meer informatie:

 • Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl.
 • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be          Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik vaccinaties nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe reizen we in Turkmenistan?

In Turkmenistan reizen we of met een grote bus of enkele kleine busjes.

Hoe zijn de hotels in Turkmenistan?

Wij maken gebruik van  goede middenklasse hotels , soms zijn het grote Russische hotels .

Is er genoeg te eten voor vegetariers in Turkmenistan?

Er staan  veel salades zonder vlees op de menukaart en sommige gerechten zonder vlees. Veel Russische gerechten staan ook op de menukaart waaronder ook weer veel salades.

Is er Wifi tijdens de reis

De hotels hebben geen Wifi. In de dure business hotels zijn wel internet cafe’s en ook in het centrum zijn een paar internet cafe’s te vinden.

Kan ik overal water kopen ?

Je kan overal in de winkels flessen water kopen. Soms heeft het hotel ook een klein winkeltje waar je water kunt kopen.

Kan ik pinnen in Turkmenistan?

Het is niet mogelijk om te pinnen in Turkmenistan.  Het beste kan je dus cash dollars meenemen die zijn het makkelijkste te wisselen. Euro's kan je slecht bij 1 bank wisselen.

Waar moet ik rekening mee houden qua kleding in Turkmenistan?

Turkmenistan is een Islamistisch land, de kledingvoorschriften zijn niet streng maar we raden toch aan gepaste kleding mee te nemen. In de zomer zijn koele katoenen kleding en sandalen aan te raden. 

Wat is de beste periode om te reizen naar Turkmenistan?

Het voor en najaar is de beste periode. In de zomer kan het flink warm worden in Turkmenistan, van Centraal Azie is Turkmenistan het warmste land.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.