Online Chat

Reizen naar Oostenrijk

Geldzaken Oostenrijk

De munteenheid in Oostenrijk is de euro. Er zijn voldoende mogelijkheden om geld te pinnen, bijvoorbeeld bij de banken die je nog overal in het straatbeeld tegenkomt. Actuele informatie over geldautomaten (Bankomat) in een bepaalde plaats is onder meer te vinden op mastercard.com/atmlocator en visa.com/atmlocator. Er is vaak een maximumbedrag wat je per dag mag opnemen.

In Oostenrijk zijn de meest geaccepteerde creditcards Visa en Mastercard. Overige kaarten, zoals American Express, worden lang niet overal geaccepteerd. Je kunt met een creditcard ook geld opnemen bij een geldautomaat, maar vaak zijn daar (hoge) kosten aan verbonden die per bank en per creditcard kunnen verschillen.

Prijsniveau in Oostenrijk: Levensmiddelen kosten in Oostenrijk net iets meer dan in Nederland of België. Vooral zuivel, groente en fruit zijn duurder in de meeste supermarkten. Lidl en Hofer zijn de goedkopere supermarktketens in Oostenrijk. Op toeristische plekken en in grote steden als Wenen, Graz of Salzburg is het prijsverschil groter, vooral in de restaurants.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.