Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Oostenrijk

Reizen naar Oostenrijk

Reizen naar Oostenrijk

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen fascineert zijn reizigers met wereldberoemde culturele schatten en prachtige keizerlijke gebouwen. Schloss Schönbrunn, vroeger de imperiale zomerresidentie is een van de voornaamste bezienswaardigheden van de stad aan de Donau. Het weelderige paleis met prachtige tuinen moet zeker op je lijstje staan. Op de Naschmarkt, de beroemdste markt van Wenen die stamt uit de 16e eeuw, kun je terecht voor culinaire lekkernijen van over de hele wereld.

De Donaustad Linz is een must see tijdens je Oostenrijk rondreis. In het havendistrict vind je Mural Harbor, 's werelds grootste graffitigalerij. Meer dan 100 muurschilderingen van kunstenaars van over heel de wereld brengen kleur in de oude industriegebouwen van de haven. Knusse straten met kleurrijke gevels, balkons met bloemen en de kerk uitkijkend over de Hallstätter See en de Dachsteinbergen creëren een schilderachtig beeld in het dorpje Hallstatt.

Het historische centrum van Salzburg prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart. De stad ‘ademt’ Mozart. In de Getreidegasse vind je het beroemde geboortehuis van Mozart. De straat kenmerkt zich verder door hoge smalle huizen, authentieke winkeltjes en binnenhofjes. Nabij gelegen tref je de Salzburger Dom waar Mozart werd gedoopt.

Ga met Koning Aap op rondreis door Oostenrijk, een verrassend land met boeiende steden, een bijzondere en rijke cultuur, een lange geschiedenis en prachtige natuur.