Online Chat

Reizen naar Oostenrijk

Fooien Oostenrijk

Niets is zo ingewikkeld als het geven van een fooi. Ieder land heeft zo zijn eigen gewoonten als het om het geven van fooien gaat. Een fooi is in Oostenrijk, net als in Nederland en België, een vrijwillige bijdrage om je blijk van waardering te tonen. Geen verplichting dus.

Het is in Oostenrijk gebruikelijk om fooi van circa 10% te geven (of het bedrag naar boven af te ronden) in restaurants of bars. Ditzelfde geldt voor taxichauffeurs, een fooi van 10% over het bedrag dat de meter aangeeft is gangbaar. Voor kamermeisjes laat je een fooi van ongeveer een euro per dag achter. Kruiers verwachten een euro fooi per koffer of tasn.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je Nederlandstalige reisbegeleider is € 2,00 per reiziger per dag. Als je reis begeleid wordt door een lokale Engelssprekende reisbegeleider is het richtbedrag voor een fooi € 1,00 à € 2,00 per reiziger per dag. Voor de chauffeur is een fooi van € 1,00 à € 2,00 per reiziger per dag eveneens een mooi richtbedrag, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben.