Online Chat

Reizen naar Nicaragua

Weer en klimaat Nicaragua

Nicaragua kent een tropisch klimaat en heeft twee seizoenen. Het regenseizoen (invierno, winter) loopt van mei tot oktober. De neerslag bestaat uit korte, hevige, tropische regenbuien die soms hele straten blank zet. Het droge seizoen (verano, zomer) loopt van november tot april. In deze periode valt amper regen en het kan verstikkend warm worden. Aan de Caribische kust (oostkust) is het door de tropische regenwouden constant vochtig. Het kan daar zelfs flink regenen tijdens het droge seizoen.

Beste reistijd voor Nicaragua
De beste tijd om Nicaragua aan te doen is in december of januari, omdat de temperatuur dan heel aangenaam is. Met uitzondering van medio april-mei, als het land echt heel droog en stoffig is, kan Nicaragua het hele jaar bezocht worden.

Klimaattabel Nicaragua:
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

Managua
Maand
T gem
Zon
Neerslag
T w
Januari
28
7
2
-
Februari
29
8
1
-
Maart
30
8
1
-
April
31
7
1
-
Mei
30
6
4
-
Juni
29
4
14
-
Juli
28
5
13
-
Augustus
28
6
11
-
September
29
6
13
-
Oktober
28
6
12
-
November
28
7
6
-
December
28
7
1
-