Online Chat

Reizen naar Nicaragua

Geld Nicaragua

De munteenheid in Nicaragua is de córdoba (C$), onderverdeeld in 100 centavos. In het dagelijkse leven wordt de córdoba ook wel peso genoemd. Er zijn bankbiljetten van 10, 20, 50, 100 en 500 córdoba.  De 500-biljetten kun je beter wisselen in biljetten van 100 córdoba omdat de meeste Nicaraguanen geen wisselgeld hebben. Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.oanda.com/currency/converter   

Buitenlandse valuta in Nicaragua
Het is handig om Amerikaanse dollars mee te nemen omdat je daar overal mee kunt betalen.

ATM in Nicaragua
Pinnen is op beperkte schaal mogelijk, o.a. bij aankomst op het vliegveld en in de grote steden bij de BAC credomatics. Deze automaten zijn ook te vinden bij tankstations van bijvoorbeeld Shell. De meeste pinautomaten zijn geschikt voor Visa kaarten, een beperkt deel voor bankpassen met Maestro/Cirrus logo. Het is voor de zekerheid handig om een creditcard mee te nemen. In grotere hotels en restaurants kun je hiermee betalen.

Veilig pinnen in Nicaragua
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Nicaragua dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.