Geld Nicaragua

De munteenheid in Nicaragua is de córdoba (C$), onderverdeeld in 100 centavos. In het dagelijkse leven wordt de córdoba ook wel peso genoemd. Er zijn bankbiljetten van 10, 20, 50, 100 en 500 córdoba. De 500-biljetten kun je beter wisselen in biljetten van 100 córdoba omdat de meeste Nicaraguanen geen wisselgeld hebben. Voor één euro ontvang je 32 córdoba (november 2016). Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.wisselkoers.nl.

Buitenlandse valuta in Nicaragua
Het is handig om Amerikaanse dollars mee te nemen omdat je daar overal mee kunt betalen.

ATM in Nicaragua

Op steeds meer plaatsen kun je pinnen, met name bij aankomst op het vliegveld en in de grote steden o.a. bij de BAC credomatics. Deze automaten zijn ook te vinden bij tankstations van bijvoorbeeld Shell. De meeste pinautomaten zijn geschikt voor Visa kaarten, een beperkt deel voor bankpassen met Maestro/Cirrus logo. Het is voor de zekerheid handig om een creditcard mee te nemen. In grotere hotels en restaurants kun je hiermee betalen.

Veilig pinnen in Nicaragua
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Nicaragua dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.