Online Chat

Reizen naar Nicaragua

Cultuur Nicaragua

Nicaragua staat bekend om zijn gastvrije en spraakzame inwoners. Ondanks de ellende waarin velen verkeren, blijven ze goedlachs en vriendelijk. De mensen zijn open en nieuwsgierig en zullen dat niet onder stoelen of banken steken. Verwacht directe vragen over je leeftijd, burgerlijke staat, gewicht, salaris of jouw mening over Nicaragua.

Gewoonten in Nicaragua
Hoewel Nicaraguanen heel direct uit de hoek kunnen komen, kunnen ze ook heel omslachtig en indirect gedrag vertonen dat geassocieerd wordt met ‘iemands gezicht sparen’. Als je iets vraagt wat ze niet weten, zullen ze een antwoord creëren of om de vraag heen draaien zodat niemand zich hoeft te schamen (tener pena).

Kleding in Nicaragua

Nicaraguanen hechten veel waarde aan verzorgde kleding en uiterlijk. Zij moeten erg lachen om ongeschoren toeristen in afritsbroeken of mannen met korte broeken en zware wandelschoenen. Op het strand zul je nauwelijks Nicaraguaanse vrouwen met een bikini zien. Meestal gaan ze met T-shirt en al zwemmen. Kleed je tijdens je rondreis door Nicaragua netjes als je een kerk bezoekt, bedek schouders en knieën.

TE GAST IN Nicaragua

Meer informatie over culturele verschillen en omgangsvormen in Nicaragua vind je in de reispocket TE GAST IN Nicaragua, verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via www.tegastin.nl.