Online Chat

Reizen naar Nicaragua

Eten en drinken Nicaragua

De Nicaraguaanse keuken is simpel en ongecompliceerd. Het heeft vergelijkbare ingrediënten als de Mexicaanse keuken zoals bonen, rijst, maïs, kaas, (bak)banaan en tortillas, maar dan zonder de kruiden en diversiteit. Pollo (kip) is heel populair onder de Nicaraguanen en dat kan je dan ook in allerlei vormen eten (gefrituurd, in de soep, gepaneerd, gegrild).

Gerechten in Nicaragua
Beroemde Nicaraguaanse gerechten zijn de overheerlijke nacatamales (maïsmeel balletjes gevuld met vlees, groente en rijst gekookt in bananenblad), gallo pinto, Indio Viejo (moes van rundvlees, maïsmeel en groente), cuajada (witte boerenkaas), vigorón (varkensvlees met yucca, koolsla geserveerd op bananenblad). Aan de kust eet men vooral vis. In dit gebied zijn de gerechten pittiger.

Drinken in Nicaragua
Nicaragua’s nationale drank en trots is hun Flor de Caña, ofwel rum. Nica’s drinken de rum veelal met cola, ijs en limoensap. Naast rum wordt er ook veel bier gedronken, de bekendste merken zijn Toña, Victoria, Brava en de duurdere Premium. Naast de bekende gaseosas (frisdranken zoals Coca Cola en Fanta of Rojita), kan de dorst op reis worden gelest met overheerlijke refrescos (verse vruchtensappen) of batidos (soort van milkshakes). Water uit de kraan kun je tijdens je rondreis door Nicaragua beter niet drinken, overal is flessen drinkwater te koop.