Online Chat

Reizen naar Nicaragua

Communicatie Nicaragua

Het postkantoor in Nicaragua (Correos de Nicaragua) is doorgaans geopend tijdens kantoortijden en op zaterdag tot het middaguur. Over het algemeen is de post betrouwbaar en effectief in Nicaragua.

Bellen in Nicaragua
Voor bellen binnen Nicaragua kun je een Centro de llamadas binnenlopen van bijvoorbeeld Claro (zonder telefoonkaart). Of je gaat naar een internetcafé waar je ook goedkoop kunt telefoneren naar Europa via de vaste lijn. Deze telefoonverbindingen lopen via de Verenigde Staten waardoor bellen naar Nederland zelfs goedkoper is dan bellen naar landen binnen de Centraal-Amerikaanse regio. Het landennummer van Nicaragua is +505. Voor Nederland/België draai je eerst +31/+32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer.

Mobiel bellen in Nicaragua
Nicaragua beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Maar het land gebruikt een andere MHz frequentie voor mobiele telefonie dan Europa. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Nicaraguaanse provider. Informatie over de beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landennummer van Nicaragua is +505, van Nederland +31 en van België +32. Houd er wel rekening mee dat er geen bereik is in afgelegen gebieden. Als je een simlock vrij toestel hebt kun je bij een telefoonwinkel van Claro of Movistar een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag of de verkoper de SIM-kaart installeert. 

Internet in Nicaragua
De meeste hotels beschikken over WiFi. Ook zijn er steeds meer cafés en restaurants die een draadloze internetverbinding hebben. En anders kun je terecht bij een internetcafé. Vraag naar ‘el cyber’ als je het niet kan vinden. In het internetcafé zijn vaak koptelefoons aanwezig waardoor je goedkoop of zelfs gratis naar buitenlandse nummers kan bellen via programma’s als Skype (www.skype.com) en Voipbuster (www.voipbuster.com).