Communicatie Nicaragua

Het postkantoor in Nicaragua (Correos de Nicaragua) is doorgaans geopend tijdens kantoortijden en op zaterdag tot het middaguur. Over het algemeen is de post betrouwbaar en effectief in Nicaragua.

Bellen in Nicaragua
Voor bellen binnen Nicaragua kun je een Centro de llamadas binnenlopen van bijvoorbeeld Claro (zonder telefoonkaart). Of je gaat naar een internetcafé waar je ook goedkoop kunt telefoneren naar Europa via de vaste lijn. Deze telefoonverbindingen lopen via de Verenigde Staten waardoor bellen naar Nederland zelfs goedkoper is dan bellen naar landen binnen de Centraal-Amerikaanse regio. Het landennummer van Nicaragua is +505. Voor Nederland/België draai je eerst +31/+32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer.

Mobiel bellen in Nicaragua

Nicaragua gebruikt een andere MHz frequentie voor mobiele telefonie dan Europa. Je moet daarom minimaal een triband toestel hebben als je van het Nicaraguaanse netwerk gebruik wilt maken. Of je toestel daarvoor geschikt is, kun je checken bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Colombiaanse provider. Informatie over de beltarieven van verschillende providers vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Een goedkopere optie is om ter plekke een prepaid SIM-kaart bij een telefoonwinkel van Claro of Movistar aan te schaffen. Dat kan als je een simlockvrij toestel hebt.

Internet in Nicaragua
Goedkoop e-mailen, internetten e.d. kan in de internetcafés die je op bijna iedere straathoek tegenkomt. Vraag naar 'el cyber' als je het niet kan vinden. In het internetcafé zijn vaak koptelefoons aanwezig waardoor je goedkoop of zelfs gratis naar buitenlandse nummers kan bellen via programma’s als Skype (www.skype.com) en Voipbuster (www.voipbuster.com). Veel hotels beschikken over WiFi. En er zijn ook cafés en restaurants die een draadloze internetverbinding hebben. Zie: www.wificafespots.com.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.