Online Chat

Reizen naar Mexico

Eten en drinken Mexico

Maïs en bonen vormen van oudsher het basisvoedsel van de Maya’s. Nog steeds horen tortillas, maïspannenkoekjes, bij iedere maaltijd in Mexico. Een traditioneel ontbijt, desayuno, bestaat uit eieren, tortillas, bonen (frijoles) en wat verse kaas of room. De lunch, almuerzo, is de hoofdmaaltijd in Mexico en veel restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan, de comida corrida of de plato del día, die bestaat uit rijst of aardappels, vlees of kip en wat groenten of salade. Het diner, de cena, is in feite hetzelfde als de lunch.

Gerechten in Mexico: De meeste gerechten in Mexico zijn niet erg scherp gekruid. De flesjes met lokale variaties op tabasco, die op elke tafel staan, kunnen daar alsnog voor zorgen. Wees wel voorzichtig met habanero, een hete chilipeper. Populaire gerechten, die je ook zeker tijdens je Mexico rondreis niet kunt overslaan, zijn tortillas en tacos, gevuld met vlees, kip, kaas, bonen en groenten. Ook bekende zijn: enchiladas, burritos en flautas. Bij veel gerechten wordt guacamole geserveerd, avocadopuree. Aan de kust zijn verse vis (pescado) en schelpdieren (mariscos) een aanrader. Vegetarische restaurants zijn vrijwel alleen te vinden in toeristische centra in Mexico. Daar zijn ook restaurants die allerlei buitenlands voedsel serveren, van Amerikaanse hamburgers tot Thaise noedels. Op markten en in kraampjes op straat is een keur aan kleine hapjes te koop.

Drinken in Mexico: 
Behalve verse fruitdrankjes en milkshakes kun je tijdens je rondreis door Mexico of je familiereis door Mexico ook overal frisdrank krijgen. De priklimonades zijn zoeter dan je thuis gewend bent. Kraanwater kun je in Mexico beter niet drinken. Overal is water in flesjes verkrijgbaar in twee variaties: agua pura (zonder prik) en agua con gaz (met prik). Ook bier, cerveza, is volop verkrijgbaar. Wat betreft sterke drank is rum, ron, populair. En dan is er natuurlijk de tequila, die je volgens goed gebruik in één teug achteroverslaat, nadat je eerst wat zout en limoen van je hand hebt opgelikt. Op basis van rum en tequila worden vele coctails gemaakt: bekend zijn de ron con cola en de margarita. Als je koffie bestelt in Mexico krijg je vaak Nescafé of Café Americano, een slappe bak koffie. Gelukkig vind je steeds vaker speciale koffiecafeetjes, waar wel lekkere koffie geschonken wordt. Ook veel internetcafés hebben een espressomachine in huis.