Online Chat

Reizen naar Mexico

Cultuur Mexico

In Mexico houdt men er van om beleefdheden uit te wisselen. Als je iemand aanspreekt, bijvoorbeeld  in een winkel of bus, begin dan je gesprek met een groet. Ook als je een restaurant of hotel betreedt, is het beleefd om vriendelijk ‘buenos días’ of ‘buenas tardes’ te zeggen. Je begroeting wordt beantwoord met een gelijke begroeting van de tegenpartij. Daarna begint het eigenlijke gesprek pas. Sla nooit een uitnodiging direct af, dat is onbeleefd. Daarentegen vindt men het geen probleem als je te laat voor een afspraak komt of helemaal niet op komt dagen. Blijkbaar was iets anders op dat moment belangrijker.

Gewoonten in Mexico: Hoewel vrouwen steeds vaker belangrijke posities in de politiek en het bedrijfsleven innemen, is de machismo cultuur nog springlevend. Een macho houding en mannelijke trots worden vaak tentoongespreid als een lokale man aandacht van een vrouw probeert op te eisen. Houd er rekening mee dat Mexicaanse mannen onschuldig flirten op kunnen vatten als een uitnodiging voor seks. Met name alleen reizende vrouwen kunnen op aandacht rekenen. Je kunt deze ergernis enigszins voorkomen door je decent te kleden en oogcontact te vermijden.

Kleding in Mexico: Niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen geldt dat ‘blote’ kleding niet op prijs wordt gesteld, zeker in kerken en indiaanse dorpen. Je doet er goed aan je schouders en knieën te bedekken. In vakantieresorts aan zee kun je uiteraard wel zomers gekleed gaan. Maar met een korte broek een restaurant bezoeken is ‘not done’.