Communicatie Mexico

Post van Mexico naar de Benelux is ongeveer 10 - 14 dagen onderweg. De post in Mexico is redelijk efficiënt. Als je er zeker van wilt zijn dat je post aankomt, geef dan je brieven en kaarten zelf af bij het postkantoor. Internationaal telefoneren kan in Mexico snel en makkelijk vanuit postkantoren of telefooncellen met telefoonkaarten (tarjetas ladatel). Goedkoper is het om vanuit internetcafés te bellen of te skypen.

Mobiel bellen in Mexico
Als je met je mobiel vanuit Mexico wilt bellen dien je over een zogenaamd triband toestel te beschikken, aangezien men daar belt via het GSM 1900 netwerk. Of je toestel daarvoor geschikt is, kun je checken bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Mexicaanse provider. Informatie over de kosten van mobiel bellen bij verschillende providers vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Heb je een simlockvrij toestel, dan is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart met beltegoed aan te schaffen bij een telefoonwinkel van Telcel of Movistar. Het landennummer van Mexico is +52. Voor Nederland draai je eerst +31, voor België +32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer.

Internet in Mexico
Er zijn volop internet­ca­fés in steden en toeristische plaatsen. Ook beschikken veel hotels, cafés en restaurants over WiFi. Zie: www.wificafespots.com
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.