Online Chat

Reizen naar Mexico

Bagage en kleding Mexico

We adviseren je om je bagage voor jouw vakantie naar Mexico mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas (met wieltjes). Een koffer is ook mogelijk, maar houd rekening met het feit dat vooral een harde koffer vaak moeilijk op te bergen is in de bus. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen (het toegestane maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo per persoon).

Vanwege de temperatuurverschillen is het raadzaam zowel luchtige, als warme kleding mee te nemen voor jouw Mexico rondreis. Laagjeskleding is het gemakkelijkst. Als het warm wordt, trekt je iets uit, wordt het kouder, gaat er nog een laag overheen. Neem katoenen kleding mee. Ook is het handig om afritsbare broeken mee te nemen, een winddicht jack, stevige ingelopen wandelschoenen, regenjas/paraplu in het regenseizoen, fleecetrui voor in de hooglanden, lange mouwen tegen muggenbeten en een petje of hoed tegen de zon. Sandalen of slippers zijn handig voor in het hotel.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan regenkleding, evt. een snorkel en duikbril, zaklamp, naaigerei, wasmiddel, handdoeken, verrekijker, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, foto- en videocamera, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, zwemkleding, petje, wekker, schrijfgerei, schaartje, een zakmes, paspoortkopieën, verzekeringsbewijs van je cheques en van je reisverzekeringspolis. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of een klamboe mee te nemen.

Koffers niet op slot naar de VS: Het kan voorkomen dat gevlogen wordt met een luchtvaartmaatschappij die een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten.
Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) raadt haar reizigers, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, aan om hun koffer of anderssoortige bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook door het ANVR aangeraden gebruik te maken van bagagebanden om zo eventuele schade aan de koffer en bagage te voorkomen.