Online Chat

Reizen naar Maleisië

Veiligheid Maleisië

Maleisië heeft zeker geen slechte naam wat betreft criminaliteit. Toch is het verstandig goed op je spullen te letten. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Laat je nooit in met lieden die drugs aanbieden. Treft men je in bezit van drugs dan beland je zonder pardon voor lange tijd in de gevangenis. Op het verhandelen van drugs staat de doodstraf en de overheid maakt daarbij geen onderscheid tussen eigen bevolking en buitenlanders. Met name op het vliegveld en bij de Thaise grens wordt grondig gecontroleerd; let er op dat niemand iets in je bagage verstopt en neem niet zomaar 'pakjes' van vreemden aan.
Op drukke plaatsen zoals op markten en busstations moet je alert zijn voor zakkenrollers. Mocht je onverhoopt bestolen worden, zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

Reisadvies voor Maleisië: Actuele informatie over de veiligheid in Maleisie vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl. Ook op de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reistips.