Communicatie Maleisië

Luchtpost vanuit Maleisië naar de Benelux doet er ongeveer twee weken over. Internationaal bellen kan vanuit Telecom kantoren en telefooncellen die meestal met een telefoonkaart werken. Telefooncellen die een creditcard accepteren vind je vaak in de grotere hotels, in Telecom kantoren of op de luchthavens. Bellen vanuit de hotelkamers kan een kostbare zaak zijn. Het internationale landennummer voor Maleisië is 0060, voor Nederland 0031 en voor België 0032.

Mobiel bellen
in Maleisië
Maleisië beschikt over een mobiel netwerk. Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Maleise maatschappij. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart en beltegoed aan te schaffen. Er zijn verschillende mobiele telefoonmaatschappijen in Maleisië die dat aanbieden zoals Maxis, DiGi, Celcom en U mobile.

Internet in Maleisië

In steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés. In de meeste hotels, cafés en restaurants is gratis WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.