Online Chat

Reizen naar Kenia

Geldzaken Kenia

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse shilling (Ksh of KES) die weer is onderverdeeld in 100 cents. Er zijn briefjes van 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 shilling in omloop. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.  

Pinnen in Kenia: Op het vliegveld van Nairobi kun je euro's en dollars wisselen en er zijn pinautomaten. Ook elders in Kenia vind je op veel plaatsen ATM’s met Cirrus en/of Maestro logo, met name bij Stanbic Bank en Barclays Bank. Houd er wel rekening mee dat automaten buiten gebruik kunnen zijn.

Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Kenia dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Geld wisselen in Kenia: Als je cash geld wisselt kun je het beste terecht bij Forex bureaus. Deze kleine wisselkantoren geven een betere koers dan de banken en zijn veelal ook op zaterdag (tot 16.00 uur) geopend. Bij hotels is de koers een stuk onvoordeliger. Vraag ook om kleine coupures shillings als je geld wisselt. Dat is praktisch bij betalingen omdat er vaak geen wisselgeld is. Met een creditcard kun je alleen bij duurdere zaken terecht.