Online Chat

Reizen naar Cambodja

Openingstijden Cambodja

In Cambodja zijn de meeste winkels en markten dagelijks geopend van 7:00 tot 21:00 uur. Veel musea zijn open van woensdag t/m zondag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur. De meeste tempels van het Angkor-complex zijn dagelijks al vóór zonsopgang open en sluiten na zonsondergang. Overheidskantoren zijn open van maandag t/m zaterdag van 7:30 tot 11:30 uur en van 14:00 tot 16:00 uur. De meeste postkantoren zijn door de week geopend van 8:00 tot 17:00 uur en soms ook op zaterdag.

Banken zijn van maandag t/m vrijdag geo­pend van 8:30 tot 16:00 uur. In de grote steden is een enkele bank op zaterdagochtend geopend.

Shoppen in Cambodja: Met name de markten in Phnom Penh en Siem Reap staan bekend als goede plekken om leuke souvenirs te kopen, bijvoorbeeld boeddhistische relikiwieën, schilderijtjes van Angkor Wat en zijde stoffen. Dit zijn tevens goede plekken om tijdens je Cambodja reis of Cambodja familiereis ansichtkaarten te kopen of een reisgids. Koop je graag kleding of juwelen, dan kun je in Phnom Penh je hart ophalen bij de Russische markt en de Centrale markt.

Op de markt staan prijzen niet vast en is het gebruikelijk om te onderhandelen. Ga hier gerust in mee, maar houd in gedachten dat de waarde van 1 of 2 dollar voor een Cambodjaan veel groter is dan voor een Europeaan. Afdingen tot bedragen onder de dollar wordt als onbeleefd beschouwd.