Online Chat

Reizen naar Cambodja

Feestdagen en festivals Cambodja

Feestdagen zijn vaak verbonden aan het boeddhisme of hebben te maken met de seizoenen. Omdat veel feesten gerelateerd zijn aan de stand van de maan, wisselen de data jaarlijks. Winkels, banken, overheidsgebouwen en sommige restaurants kunnen tijdens feestdagen gesloten zijn. Sommige festivals of feestdagen zijn leuk om mee te maken, andere kun je als toerist beter mijden.

Nationale feestdagen in Cambodja: Belangrijke nationale feestdagen in Cambodja zijn: Nieuwjaar (1 januari). Dag van de Overwinning op de Genocide (val van het Pol Pot-regime in 1979, op 7 januari). Tet (Vietnamees en Chinees Nieuwjaar, februari). Tet wordt massaal gevierd, waardoor het vinden van een hotelkamer lastig kan zijn en veel instanties gesloten zijn. Internationale vrouwendag (8 maart). Verjaardag huidige koning Norodom Sihamoni, duurt drie dagen (13-15 mei). Dag van het kind (1 juni). Verjaardag van koningin Norodom Monineath (18 juni). Dag van de grondwet (24 september). Kroning en verjaardag van koning Norodom Sihanouk (29 oktober). Dag van de Onafhankelijkheid (9 november). Dag van de Mensenrechten (10 december). Zie voor een volledig overzicht: www.officeholidays.com

Populaire feesten in Cambodja: Waarschuwing: Houd er rekening mee dat het tijdens onderstaande feesten enorm druk en hectisch kan zijn
.Chaul Chnam Thmey
, Khmer Nieuwjaar (april) duurt drie dagen en is voor Cambodja het belangrijkste feest van het jaar. Winkels en banken zijn gesloten en een onderdeel van dit feest is dat er met water op voorbijgangers wordt gegooid. Houd je daar niet van, dan is het beter deze dagen te vermijden.
Pchum Ben, betuiging van respect aan de doden (oktober). Duurt drie dagen. Winkels, banken en veel restaurants zijn gesloten. Cambodjanen trekken massaal naar het platteland.
Bon Om Touk, het Waterfestival (november). Einde van de regentijd met bootraces in Phnom Penh. Wie niet van massale drukte houdt, kan Phnom Penh beter vermijden.