Online Chat

Reizen naar Cambodja

Communicatie Cambodja

Je kunt in Cambodja bellen met je mobiel. Er zijn in Cambodja verschillende providers actief en de tarieven voor internationaal bellen variëren per provider. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Het landennummer voor Cambodja is +855, voor Nederland +31 en voor België +32.

Internet in Cambodja: 
Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Die kost nog geen vijf euro voor 2 gigabyte. Ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. Cellcard en Smart zijn hiervoor goede providers. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken. Heb je geen simlockvrije mobiel, dan kun je in Cambodja bij één van de vele telefoonwinkels voor 15 tot 20 euro een simkaartvrije telefoon kopen.

Zeker in de grote steden en op plekken waar veel toeristen komen, zijn vaak internetcafés te vinden. De meeste hotels bieden WiFi aan, net als veel guesthouses en cafés in bijvoorbeeld Phnom Penh en Siem Reap. De internetverbindingen variëren van behoorlijk snel tot zeer traag en zijn vaak minder stabiel dan in Europa.