Communicatie Cambodja

Post vanuit Cambodja doet er gemiddeld twee tot drie weken over om aan te komen in de Benelux. In postkantoren kun je meestal bellen en faxen, maar de meeste Cambodjanen hebben een mobiele telefoon en een Cambodjaanse simkaart is voor een klein bedrag al te koop.

Mobiel bellen in Cambodja
In grote delen van Cambodja is een mobiel netwerk. Informeer voor vertrek bij je provider naar de mogelijkheden voor mobiel bellen. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Als je regelmatig lokaal wilt bellen en een simlock vrije mobiel hebt, kun je bij een van de vele telefoonwinkeltjes een prepaid simkaart aanschaffen. De belangrijkste mobiele telefoonmaatschappij in Cambodja is Mobitel. Het landennummer voor Nederland is 0031, voor België 0032 en voor Cambodja +855.

Internet in Cambodja
In de grote steden en op plekken waar veel toeristen komen, zijn internetcafés. Houd er wel rekening mee dat de verbinding behoorlijk traag kan zijn en niet altijd even stabiel is. De meeste hotels hebben WiFi, net als veel guesthouses en cafés in Phnom Penh en Siem Reap. In enkele plaatsen vind je cafés of restaurants met gratis WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.