Veiligheid Brazilië

Brazilië heeft een slechte naam wanneer het gaat om berovingen. Vooral in de stadsbus, bij drukke haltes, markten en op het strand zijn zakkenrollers actief; wees daar dus extra alert. Informeer bij de taxichauffeur of het hotelpersoneel welke wijken onveilig zijn en vermijd donkere, stille straten. Neem net als de Brazilianen zelf geen waardevolle spullen, horloges of geld mee naar het strand.
Mocht je overvallen worden, verzet je dan niet. Zorg dat je vooraf de app 'SOS op reis' gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering. Ten slotte: pas op in het verkeer. Het gaat er op de weg niet altijd even zachtzinnig aan toe. Verkeerslichten, snelheidsgeboden en zebrapaden hebben niet altijd de autoriteit die ze zouden moeten hebben.

Reisadvies voor Brazilië
Actuele informatie over de veiligheid in Brazilië vind je op de app 'BZ Reisadvies' of kijk op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Brazilië). Ook op http://diplomatie.belgium.be, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reisadviezen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.