Communicatie Brazilië

De luchtpost van Brazilië naar Europa doet er in de regel zeven dagen over. Probeer je post zoveel mogelijk te versturen vanaf een postkantoor (correios), dat gaat sneller en is betrouwbaarder.

Telefoneren in Brazilië
Lokaal of internationaal telefoneren kan gewoon op straat vanuit een telefooncel met een telefoonkaart die je bij elke kiosk kunt kopen. Je kunt ook bellen vanuit een telefoonkantoor of het hotel. Houd er rekening mee dat bellen vanuit het hotel altijd de duurste optie is. Het internationale toegangsnummer van Brazilië is 0055, van Nederland 0031 en van België 0032.

Mobiel bellen vanuit Brazilië
Brazilië beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Informatie over de kosten van mobiel bellen bij verschillende providers vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale toegangsnummer van Brazilië is +55, van Nederland +31 en van België +32.
Als je een simlockvrij toestel hebt kun je bij een telefoonwinkel (Vivo, Nextel, TIM, Claro of Oi) een SIM-kaart met beltegoed aanschaffen. Je dient je daarvoor wel officieel te laten registreren. Met het beltegoed kun je ook internetten en dus whatsappen. Houd er rekening mee dat als je je mobiel wilt gebruiken je een oplader meeneemt die op 110V functioneert.

Internet in Brazilië
Veel hotels, restaurants en openbare ruimtes, waaronder luchthavens zijn uitgerust met WiFi.
Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.